Sommelsdijk/Middelharnis - De woensdagmarkt van Sommelsdijk werd in mei 2020 tijdelijk verplaatst naar Middelharnis. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: "De Voorstraat is qua buitenruimte te beperkt om de kramen op voldoende afstand op te zetten. Inwoners en ondernemers in Sommelsdijk zullen het tijdelijk vertrek van de markt zeker jammer vinden, maar het kan nu niet anders. Fijn dat de stichting BIZ Middelharnis Centrum de markt wil ontvangen in hun centrum." De beslissing om de weekmarkt destijds te verplaatsen viel niet bij iedereen in goede aarde. De marktondernemers die nu in Middelharnis staan, schreven een brief. Lees de Liefdesbrief aan hun klanten hieronder."

Vervolg

Liefdesbrief van de warenmarkt,

Aan alle inwoners van Sommelsdijk en Middelharnis, BEDANKT! Bedankt dat u bij ons uw boodschappen doet. Boer of visser? Blijkbaar ligt de markt u allen aan het hart. De markt maken we samen.

Ook de mensen die zo hard strijden om de markt weer terug naar Sommelsdijk te halen, willen we danken. Wij begrijpen dat er eeuwenoude vete tussen Sommelsdijk en Middelharnis is, gelukkig wordt deze niet meer met het zwaard beslecht, maar met woorden.

Wilt u wel zorgen dat de woorden netjes blijven? Want de kooplui, wethouders en de burgemeester verdienen het niet om bedreigd, of door het slijk gehaald te worden. Uit liefde voor de markt.

Als u het aan de kooplui vraagt, dan zouden we graag in Middelharnis blijven staan. We hebben 65 jaar met plezier warenmarkt gehouden in Sommelsdijk, maar wij verdienen hier een betere boterham.

Wij willen de liefde voor u delen. Op papier en op de markt! Bij alle kramen krijgt u deze woensdag een klein gebaar, waar u ook vandaan komt. Of dat een vriendelijk woord, of een cadeautje is, dat is aan de koopman en koopvrouw, maar het staat vast dat we er woensdag een (veilig) feestje van gaan maken!

Bedankt en tot ziens op de markt.

Met vriendelijke groet,

De kooplui van uw warenmarkt