Goeree-Overflakkee - Woensdag 27 april 2012 is het zover. De ondernemers hebben er lang op gewacht, maar het winkelend publiek niet minder. Vorige week dinsdag werd op de persconferentie door het kabinet aangekondigd dat ook de niet-essentiële winkels op woensdag 28 april 2021 open mogen. "Eindelijk komt er wat meer lucht voor ons als ondernemers en mogen we weer doen waar we goed in zijn: "ondernemen!" Uiteraard gebeurd dit allemaal met inachtneming van de regels die hiervoor opgesteld zijn en waar we ons aan moeten houden. Lees hieronder meer.

Naleving en Handhaving Verantwoord Winkelen

Ook nu geldt het afsprakenkader “Naleving en Handhaving Verantwoord Winkelen”, dat namens alle aangesloten detailhandelsbranches bij MKB-Nederland en VNO-NCW is overeengekomen met de Rijksoverheid.

"Onze landelijk brancheorganisaties hebben de afgelopen weken hard gelobbyd om tot deze openstelling te komen. Dit ging niet zonder slag of stoot. Het is nu van groot belang dat de ondernemers samen met u als winkeliersvereniging en gemeenten laten zien veilig, verantwoord en gastvrij open te kunnen zijn door zich aan het bijgaande afsprakenkader te houden. Straal dit ook met elkaar uit, zodat op het moment dat de besmettingen eventueel weer oplopen, de sector kan aantonen dat zij er alles aan hebben gedaan om een veilige omgeving te creëren." -Irma Talens, beleidscoördinator Lokaal Retailbelang Goeree-Overflakkee

Actuele overzichten treft u HIER aan, inclusief de Richtlijnen “Verantwoord Winkelen”, “Winkelen voor mensen met een beperking” en “Winkelen en de Openbare Ruimte”.

Belangrijkste bepalingen hieruit zijn:

  • Bij niet-essentiële winkels met een bezetting van 10 medewerkers of meer dient een medewerker bij de winkelingang toe te zien op de naleving van de corona-maatregelen.
  • In winkelgebieden dienen stewards toe te zien op een goede doorstroom en het naleven van de corona-regels. Daarbij geldt: 1 steward per 25 winkeldeuren.
  • Voor niet-essentiële detailhandel is de richtlijn maximaal 1 klant per 25 vierkante meter winkelvloeroppervlakte.
  • Voor de essentiële winkels is dat maximaal 1 klant per 10 vierkante winkelvloeroppervlakte.

Beleidscoördinator Lokaal Retailbelang Irma Talens, van gemeente Goeree-Overflakkee staat u als ondernemer graag te woord als u vragen heeft: "Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen."