Goeree-Overflakkee - Samen sterk: vertel en deel jouw verhaal als Flakkeese ondernemer; wat geeft jou moed en hoop voor de toekomst op ons fantastische eiland en hoe kunnen mensen jou/ je bedrijf blijven bereiken in deze lastige tijd met alle maatregelen rond het Covid-19 virus? Deel! door te mailen naar de redactie van lokale televisie RTV SLOGO en www.iGO.nl: info@iGO.nl. Deze keer Petra Blokker aan het woord, over "haar" dierentuin FaunaparkFlakkee, in Nieuwe-Tonge. - Als ondernemer dacht ik hoe ga ik dit allemaal rondbreien. Elke dag moeten er toch heel wat mondjes gevuld worden en alle andere kosten lopen natuurlijk ook gewoon door. In de persoonlijke sfeer kreeg ik ook het nodige te verwerken...... - Lees hieronder meer!

Vervolg

Voor sommige ondernemers, zoals winkeliers lokale boeren, telers of tuinders is het niet makkelijk om 'je waar aan de man te brengen'. In een overzicht van huis-verkooppunten en boerderijwinkels op Goeree-Overflakkee vind je adressen.

Lokale ondernemers Goeree-Overflakkee delen hun verhaal! - Petra Blokker

Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van Petra Blokker van Faunapark Flakkee.

-Wachtend op een aangepaste schoen en fantaserend over hoe ik straks iedereen weer staand en lopend door het park kan verwelkomen probeer ik de moed erin te houden maar dit is niet altijd even makkelijk.-

Faunapark Flakkee is een dierenpark gelegen in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee, dat in 1995 werd opgericht. Het park werd destijds opgebouwd als een soort van stadspark met daarom heen een aantal dierverblijven. Het park werd gerund door vrijwilligers, vooral vogelliefhebbers. Op 21 juni 2018 heeft Faunapark Flakkee haar officiële dierentuin licentie gekregen.

Petra: "Wat een jaar! Op 15 maart 2020 moest de dierentuin Faunapark Flakkee op ons mooie eiland de deuren sluiten, net als bij iedereen sloeg dit in als een bom. Net uit de winter, lege geld pot en niets kunnen verdienen. We bedachten het adoptie plan, en vroegen mensen een dier te adopteren en ons op deze manier te helpen. Blij verrast waren we met de vele reacties. We zouden het wel gaan redden. Op 15 mei 2020 mocht de deur weer open, weliswaar beperkt en met de nodige aanpassingen maar we konden weer.

De zomermaanden gingen niet slecht maar het sparen voor de nieuwe winter pot ging natuurlijk niet. De plannen werden aangepast, even niet teveel nieuw bouwen, weinig of geen nieuwe dieren alles even houden zoals het was. Zorgen dat de dieren goed verzorgd konden worden. Dit houd niet alleen in dat ze moeten eten, ook de verwarming moet branden in de wintermaanden, de dierenarts is nodig en de verzorgers kun je ook niet naar huis sturen. We besloten om de wintermaanden open te blijven zodat er nog enig inkomsten konden worden verdiend.

Half november kregen we het bericht dat we de deuren weer moesten sluiten. Ditmaal voor 2 weken. Wat waren we blij dat we in december toch weer open konden, zo konden we de kerstvakantie nog mooi meepakken! Ook dit ging niet door. Half december 2020 moesten we weer onze dierentuin sluiten tot op de dag van vandaag.

Als ondernemer dacht ik hoe ga ik dit allemaal rondbreien. Elke dag moeten er toch heel wat mondjes gevuld worden en alle andere kosten lopen natuurlijk ook gewoon door. In de persoonlijke sfeer kreeg ik ook wel het nodige te verwerken, vriend kreeg een hartaanval, dochter blijkt pfeiffer te hebben, mensen om me heen verliezen dierbaren
Dit is toch een punt dat je denkt erger kan het niet worden.
Dat kon dus wel….

"Wij missen u enorm en het wordt steeds moeilijker om de touwtjes aan elkaar te knopen."

In september ben ik van een trap gevallen tijdens mijn werkzaamheden, mijn hele linker voet kapot. Botten, zenuwen en weke delen alles kapot…. Ziekenhuisopname en een operatie volgde en de mededeling dat mijn voet nooit meer zal worden hoe het was. Drie maanden mocht ik niet lopen, onder de morfine probeerde ik na te denken over mijn bedrijf. Dat valt niet mee kan ik zeggen. Je hoofd niet helder en toch zoveel moeilijke beslissingen moeten nemen. De moed erin houden viel niet mee. Een kapotte voet wil niet zeggen dat je geen verantwoordelijkheden meer hebt. Zonder het Faunapark team had ik dit niet gered.

Toen kwam er goed nieuws van de gemeente, je kon een project subsidie aanvragen. Dit plan heb ik met hulp geschreven en zo subsidie aangevraagd voor het katten project. Er was namelijk een dier waarover vorig jaar al afspraken waren gemaakt, deze zou ik ophalen in Frankrijk. Hierdoor kon er toch een nieuw verblijf worden gebouwd en de komst van dit bijzondere dier kon gewoon doorgaan.
Zoals de planning nu is arriveert zij volgende week, ik kan haar nu niet zelf halen dus dit wordt gedaan door een bedrijf dat gespecialiseerd is in vervoer van bijzondere dieren.

Uitkijkend naar de volgende persconferentie en hopen op goed nieuws! En weer sloeg het noodlot toe, op zondagavond werd ik opgenomen in het ziekenhuis met hevige aanvallen in mijn buik en rug. Onderzoek moet uitwijzen of mijn nieren of darmen dit hebben veroorzaakt. Maar maandagmiddag weer naar huis en op de bank voor de tv. Dhr. Rutte had weer geen goed nieuws voor de dierentuinen en waarschijnlijk mogen de zogenaamde doorstroom lokaties ook na 30 maart nog niet open.

Wilt u ons helpen, zodat wij de dieren kunnen blijven helpen? Dat kan door middel van de doneeractie.nl/help-faunapark-flakkee/-46800 Of wilt u het park helpen door een dier te adopteren of meedoen aan de doneeractie van Anouk? Kijk op onze website Faunaparkflakkee.nl of op onze Facebookpagina.

Samen gaat het ons lukken!"

- Petra Blokker.

Bekijk HIER de video die eerder werd opgenomen door Rijnmond.nl

--

Eerder waren aan het woord:

Emile Koole, 't Klassiekerhuis (1)

Petra Hoek, dansschool Petra Hoek (2)

Ergotherapeut Ellen van Rossum (3)

Ineke van Wageningen, EverJeans (4)

Shirley Peperkamp, eXperia Services (5)

Jaap Reedijk- www.jaapreedijk.com (6)

Barbara Buijs van Barbara's Hair Fashion (7)

Ab van der Valk - Happy Music en dochter Maritha -Happy Weddings (8)

Denise van den Ierssel - Van Land Naar Pan (9)

Walaipan van Massage therapie praktijk Walaipan (10)