Goeree-Overflakkee - Wethouder Tea Both-Verhoeven: "Ik nodig uw onderneming of vereniging graag uit voor een overleg op 17 maart 2021 met ondernemers over de Regionale Energie Strategie (RES) van Goeree-Overflakkee. In dit overleg praten we u bij over wat er al gebeurd is rondom energie op het eiland, en wat er de komende tijd gaat plaatsvinden. Ook gaan we in gesprek over wat u belangrijk vindt bij de energietransitie, en hoe u als ondernemer in het vervolg betrokken wilt blijven." Lees hieronder meer. Aanmelden kan per mail.

Wat is een Regionale Energie Strategie?

Volgend op het Nationale klimaatakkoord uit 2019 onderzoeken 30 energieregio’s in ons land hoe het best duurzame elektriciteit op land (door middel van windenergie en zonne-energie) kan worden opgewekt. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken wenselijk en financieel haalbaar? In een RES beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes.

De energieregio van Goeree-Overflakkee beslaat (net als de gemeente) het hele eiland. In Goeree-Overflakkee werken we al jarenlang aan energie-opwekking op het eiland. We hebben daarbij de ambitie om een energieleverend eiland te zijn.

De energieregio Goeree-Overflakkee heeft daarom vorig jaar oktober al een concept RES, een stevige ambitie voor hernieuwbare energie, neergelegd bij het Rijk. Vanuit dit concept werken we nu toe naar een RES 1.0 waarin ieder geval voor de onderdelen ‘opwek van elektriciteit’ en ‘hernieuwbare warmtebronnen’ de maatregelen en locaties benoemd worden die op relatief korte termijn (tot 2030) haalbaar en wenselijk zijn.

In gesprek over de Regionale Energie Strategie voor Goeree-Overflakkee

We voeren graag met u het gesprek over hernieuwbare energie om tot een RES te komen waar we samen mee uit de voeten kunnen. Daarom nodigen wij u uit voor een online overleg om u bij te praten over de RES, in gesprek te gaan over hoe u hier als ondernemer tegenaan kijkt, en hoe u betrokken wilt blijven.

Aanmelden

Het gesprek staat gepland op 17 maart van 19:30 tot 21:00 uur. U kunt zich aanmelden door een e-mail te versturen naar maartenkaptein@maakdestad.nl. U ontvangt dan een uitnodiging voor het online overleg.

Alle ondernemers op Goeree-Overflakkee zijn welkom bij deze sessie. Zou u daarom deze uitnodiging ook willen delen met uw leden? Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Tea Both - Verhoeven
Wethouder Goeree-Overflakkee