Goeree-Overflakkee - Dutch Charity Trucks staat voor hulp. "Hulp aan kinderen, bij wat er ook nodig is. Dutch Charity Trucks; We helpen deze kinderen met behulp van onze truckersgemeenschap, truckdealers en met alles uit de transportwereld." Niels en Hanna IJzerman zijn de trotse ouders "van vijf prachtige kinderen Pedro, Alessandra, Trinity, Shalamar en Jace en samen wonen wij inmiddels 10 jaar, in wat wij vinden, het leukste dorp op Goeree-Overflakkee: Oude-Tonge!" Lees hieronder verder.

Vervolg

Stichting Dutch Charity Trucks

Niels IJzerman vertelt: "Sinds 2016 zijn wij eigenaar van stichting Dutch Charity Trucks. Maar mensen zouden ons misschien ook wel herkennen als ik zeg 'Truckshow voor kanjerketting' of 'Truckshow voor B.A.C.A.' en ook waren we onderdeel van 'Palingroken voor KIKA'. We zijn begonnen met het organiseren van truckshows voor het goede doel. Chauffeurs en oud chauffeurs stonden klaar om met een ziek kindje een rondje te rijden. Ook veilingen en een kraampjes waren onderdeel van de show en leverde zo geld op voor het goede doel."

IJzerman kijkt terug op een aantal geslaagde shows en hoopt na de coronacrisis nog eens een mooie show te kunnen organiseren voor een goed doel.

"Onze doelgroep is eilandbreed, maar gaat ook de grens over als de nood hoog is!" Van jong tot oud en geen enkele hulpvraag is te gek voor de stichting. "Op dit moment zetten wij ons in voor een klein meisje (Emilia) uit België. Het meisje is, door een infectie van de moeder tijdens de zwangerschap, doof geboren en de zorgverzekeraar vergoed het broodnodige hoorimplantaat niet."

Om dit proces succesvol te laten zijn is een operatie voor het eerste levensjaar van groot belang. Niels zegt: "En zo zijn we aan de slag gegaan met het inzamelen van geld 20.000 euro was het doel. Met dank aan sponsoren zoals Sato Trans, Thijssen in en export, Bluekens Middelharnis, TC Traiding Dirksland, Oostenbrugge Pallets en verscheidene (transport)bedrijven van buiten het eiland lukte het om te starten met het veilen van Modeltrucks. En go fundme hebben we ook meteen opgestart. Hier stroomde het geld binnen en we hebben er vertrouwen in dat we het bedrag gaan halen!"

Plezier voor twee

Niels en Hanna merken dat het mensen plezier doet om de medemens te helpen en bij te staan waar nodig. "Vraag jij jezelf af wat je kunt doen? Kijk eens op onze facebookpagina Dutch Charity Trucks. Help mee om de wereld een klein beetje leuker te maken! Helpen kan op verschillende manieren; houd hiervoor onze oproepen op de facebookpagina in de gaten. En zit je niet op Facebook, maar wil je wel graag op de hoogte blijven stuur ons dan even een mailtje (Dutch.charity.trucks@mail.com). Dan houden wij je graag op de hoogte!"

Familie IJzerman wil nog heel graag alle sponsoren bedanken. "Nu we toch aan het schrijven zijn willen we onze sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Juist in een tijd als deze is hun hulp echt 'bijzonder' te noemen. Wij zijn blij en dankbaar dat we altijd op jullie kunnen rekenen op welke manier dan ook. Jullie staan geheel belangeloos, keer op keer, voor onze goed doelen klaar. Namens een ieder die we geholpen hebben of nu op dit moment aan het helpen zijn: Ontzettend bedankt!"

Check HIER Dutch Charity Marktplaats.nl en koop voor het goed doel.