Goeree-Overflakkee - DELTA Fiber Netwerk wil alle dorpen op Goeree-Overflakkee een glasvezelaanbod doen. In de eerste fase start een glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 7 april 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er ook glasvezel in deze dorpen. Voor de bouwvakantie start de campagne voor de tweede fase: Dirksland, Herkingen en Melissant. Na de bouwvak zijn in de derde fase Goedereede, Ouddorp en Stellendam aan de beurt met daaropvolgend Middelharnis en Sommelsdijk in de vierde fase. Lees hieronder verder.

De grote blauwe dino was vorige week niet te missen aan de Stationsweg 18G in Oude-Tonge. Deze dino kondigt voor Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel! Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Melden inwoners van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat zich vóór 7 april 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Glasvezel Informatiepunt
Op 20 januari wordt een Glasvezel Informatiepunt geopend aan de Dabbestraat 11 in Oude-Tonge. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 23 januari ligt er voor de jeugdige bezoekers een klein presentje klaar. "Uiteraard houden wij ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM."

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 700.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet via glasvezel. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat op www.gavoorglasvezel.nl.