18 december 2020, Regio - Afgelopen week bereikte 't Dok Medisch Centrum in Hellevoetsluis haar hoogste punt. Er werd door een deel van de toekomstige "bewoners" op afstand geproost om dit toch een beetje te vieren. In maart wordt gestart met de afbouw en creëren we voor iedere deelnemer een eigen plaats binnen het medisch centrum. In de zomer van 2021 hopen we de eerste bezoekers te kunnen verwelkomen. Lees hieronder verder.

Vervolg

Multifunctioneel gebouw

't Dok Medisch Centrum wordt gebouwd op het terrein van het voormalige post- en bestelkantoor aan de Herman Heijermansstraat in Hellevoetsluis. Het is een multifunctioneel gebouw waar verschillende zorgverleners hun intrek nemen. In het gebouw komen de huisartsenpraktijken Hellevoetsluis-West en Nieuwenhoorn, Verloskundigenpraktijk Hellevoetsluis, Apotheek Hellevoetsluis (voorheen Jiskoot), Fysiopraktijk Weeda van den Berg en een aantal poliklinieken van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Unieke samenwerking

In Hellevoetsluis bestaat nog geen gezondheidscentrum waar ook een ziekenhuis aan verbonden is. Door deze unieke samenwerking tussen eerste- en tweedelijns zorg, is een breed scala aan gezondheidszorg onder één dak te vinden. Het zorgt voor laagdrempelig contact tussen de zorgverleners en de bewoners van Hellevoetsluis hoeven niet ver te reizen als zij voor een bezoek aan een medisch specialist doorgestuurd worden.