Van watersporten tot wandelen of om te genieten van het zonnetje: in ieder seizoen is het leuk om het strand te bezoeken. Goeree-Overflakkee heeft vele kilometers strand, prettige voorzieningen en prachtige duinovergangen. Dit zijn de drie populairste stranden van het eiland, waar het zowel in de zomer als de winter goed vertoeven is.

Familiestrand Het Flaauwe Werk
Strand Het Flaauwe Werk in Ouddorp is een rustig en ruim familiestrand. De kans is groot dat er zeehonden gespot kunnen worden bij laag water. Deze liggen graag op de droogliggende zandbanken, ontspannen in de zon. Er zijn prachtige wandelingen te maken over het strand en er zijn diverse strandpaviljoenen te vinden. Honden zijn niet toegestaan van 1 mei tot 1 oktober tussen 9.00 en 19.00 uur. Buiten deze tijden mogen honden wel ongelijnd uitgelaten worden op het strand. Dezelfde regels gelden voor paardrijden op het strand. Er is ruime parkeergelegenheid aan het eind van de Westerweg. In de zomer kan het hier erg druk worden, waardoor het voor inwoners van Goeree-Overflakkee handig kan zijn om met de fiets of scooter richting het strand te komen. Wist u dat veel mensen kunnen besparen door de goedkoopste autoverzekering af te sluiten?

Strand Brouwersdam
Op het strand aan de Brouwersdam valt altijd wat te beleven. In het voorjaar, de zomer en het najaar is de lucht hier bezaaid met felgekleurde kites. Kitesurfers uit heel Nederland komen naar de Brouwersdam vanwege de goede omstandigheden. Ook is er op het activiteitenstrand de ruimte om te buggy'en, strandzeilen en vliegeren. Er zijn meerdere kitesurfscholen actief waar een les geboekt kan worden. Daarnaast zijn er meerdere strandpaviljoens met een gezellig terras. Wie wil zwemmen is hier niet aan het juiste adres omdat dit strand gericht is op watersporters. Iets naar het zuiden ligt een strand voor badgasten.

Strand Vuurtoren
Het strand bij de vuurtoren van Ouddorp is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. Dit rustige natuurstrand ligt op het uiterste puntje van de Kop van Goeree. Wandel langs de vuurtoren het zand op om te genieten van de rust, de ruimte en het schitterende uitzicht. Ongemotoriseerde watersporten zijn toegestaan op dit brede zandstrand. Hier zijn regelmatig golfsurfers hun kunsten aan het vertonen.

Het Strand Vrijheidsduinpad ligt vlakbij. Ook dit is een schitterend rustig natuurstrand waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden door de duinen. Het valt ook aan te raden om een bezoek te brengen aan het natuurontwikkelingsgebied Volgerland, dat net onder de vuurtoren van Ouddorp ligt. Dit project is in 2006 van start gegaan en momenteel is de inrichting van de voormalige landbouwgrond klaar. Nu is de natuur aan zet. Honden zijn aangelijnd toegestaan.