Oude-Tonge - Bij een bedrijf aan de Heerendijk in Oude-Tonge zijn op dinsdagavond 15 december 2020 een groot aantal gebruikte touringbussen in brand geraakt. De eerste melding kwam rond 20:40 uur. De brand dreigt naastgelegen panden die ontruimt zijn. De brandweer is met meerdere bluseenheden ter plaatse. Blijf uit de rook en geef hulpdiensten de ruimte. Omwonenden wordt verzocht de ramen en deuren dicht te houden. Er vinden explosies plaats, waarschijnlijk van de banden van de bussen. Lees hieronder verder.

De oorzaak is (nog) onbekend en wordt onderzocht, voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij dit incident. Het nablussen op het bedrijven terrein zal nog lang tijd duren, de brandweer heeft groot ingezet.

Update 21:15 uur - De rook trekt richting de bebouwing van Oude-Tonge. Sluit deuren en ramen en de ventilatie als u last heeft van de rook. De brandweer gaat metingen uitvoeren.

Update 21:55 uur - Er staan een aantal oude bussen in brand, kom vooral niet kijken. Geef hulpdiensten de ruimte.

Update 23:15 uur - Brand is onder controle. Er zijn ongeveer 15 oude bussen uitgebracht. Momenteel wordt er onderzocht of er roetdeeltjes in de omgeving zijn terecht gekomen. De brandweer heeft nog wel enige tijd nodig om na te blussen.

Update 02:47 uur - De brand is uit, hulpdiensten gaan retour. Bij daglicht wordt er gekeken welke maatregelen er nog genomen moeten worden.

Laatste Update gemeente Goeree-Overflakkee: "Roetdeeltjes in omgeving na brand Oude-Tonge Bij de brand aan de Heerendijk in Oude-Tonge zijn gisteren ongeveer 15 oude bussen uitgebrand. Er is geen asbest aangetroffen. Wel kan het zijn dat er op straat en in de tuinen in de omgeving roetdeeltjes zijn achtergebleven."

Bron Updates Rijnmondveilig.nl