Middelharnis - "Er is toch wel iets dat we kunnen doen in deze tijd?" Reeds enkele jaren organiseren de Ladies' Circle het Pietenhuis, maar nu kon dit door Corona geen doorgang vinden. Wat is er dan wel mogelijk? De dames van Ladies' Circle Goeree-Overflakkee zijn gedreven en creatief tegelijk. Lees hieronder meer.

Vervolg

Zo kwamen de dames enkele weken geleden op het idee om de senioren en de mensen die het door Corona extra zwaar hebben gehad te verblijden met een mooie kerstboom, versierd met lichtjes en kerstballen. En zoals dat dan gaat bij de Ladies’ Circle, wordt gelijk de daad bij het woord gevoegd en voor je het weet is er een samenwerking op touw gezet met een andere service club van het eiland, namelijk de Kiwanis. Door de twee service clubs werden, met behulp van sponsorgelden, de kerstbomen eind november bij zeven verschillende zorginstellingen, verdeeld over Goeree Overflakkee, geplaatst.

"Het plaatsen alleen al was een feestje en we kregen veel enthousiaste reacties. Veel senioren stonden voor het raam te kijken en te genieten. Het straalt dan ook zoveel gezelligheid uit. Het is meer dan alleen het plaatsen van de verlichte kerstbomen; mensen kunnen op de website dekerstboomvango.nl voor €2,50 een persoonlijke kerstwens plaatsen. Voor elke wens wordt er een kerstbal in één van de bomen gehangen. Om de actie Coronaproof te houden, is besloten de kerstwens op de genoemde website en op de Facebookpagina van de Ladies’ Circle te plaatsen en niet fysiek in de boom te hangen waar dan misschien juist veel mensen op af zouden komen. De bomen zijn geplaatst bij de zorginstellingen om met name de eenzame mensen op het eiland een hart onder de riem te steken, maar ook om de medewerkers in de zorg te steunen. En natuurlijk voor iedereen die een wens heeft voor een familielid, vriend, vriendin of collega die het moeilijk heeft."

Een cadeautje is leuk, maar vaak is er vooral behoefte aan een beetje aandacht. “We hopen dat mensen die langs de bomen lopen, zien dat die steeds voller worden en zelf ook meedoen.” Dat de actie echt bedoeld is voor de hele gemeenschap op Goeree-Overflakkee, blijkt uit het feit dat een van de bomen op het Diekhuusplein staat. Ook Middelharnis-Centrum vindt de actie prachtig en stelde graag haar boom beschikbaar. "We willen met de actie bijdragen aan het gevoel van saamhorigheid. Dat mensen de bomen zien en tegen elkaar zeggen: dat hebben we met z’n allen gedaan." De opbrengst van de actie is bestemd voor twee goede doelen: Stichting Vrienden van Zuidwester en Zonnebloem Goeree-Overflakkee.