Regio - Kom langs bij boeren en tuinders in je eigen omgeving en geniet van het platteland in kerstsfeer. "Wij nodigen je graag uit om in de dagen voor Kerst, in eigen omgeving en vanuit je eigen auto, met je gezin te genieten van een avond uit op het sfeervol verlichte platteland", zegt Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord. In aanloop naar de Kerstdagen, in dit roerige jaar 2020, zoeken we allemaal naar verbinding. We hebben behoefte aan contact met onze naasten, ook nu dat even niet (fysiek) kan. Om toch met een warm gevoel de Kerstdagen in te gaan ‘pakken boeren en tuinders uit met Kerst’." Een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust en ZLTO. "Uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen." Lees hieronder verder.

Boeren en tuinders pakken uit met Kerst

Op boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag wat er in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je je eenvoudig aanmelden’.

Platteland in kerstsfeer

Op verschillende locaties in Nederland worden op 18 en 19 december door boeren en tuinders activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Denk aan puzzeltochten, verlichte boerderijenroutes en gezellig aangeklede afhaalpunten (drive-throughs) om bijvoorbeeld streekproducten op te halen en alvast lokaal je kerstboodschappen te doen.

Benieuwd wat er in jouw regio wordt georganiseerd?

Kijk op boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl en meld je aan.


Het initiatief

De kerstactie is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust en ZLTO. Boeren en tuinders weten als geen ander dat je er voor elkaar moet zijn. Dag in dag uit zijn ze bezig met ons dagelijkse eten en drinken, groen in en om ons huis, een gezonde leefomgeving en een mooie, diverse natuur. Producten waar we allemaal van genieten. Ook tijdens deze feestdagen.

Activiteiten regio

  • Verlichte trekker-tour langs verzorgingshuizen: De Plattelands Jongeren Hoeksche Waard zullen op zaterdag 19 december vanaf 17.00 uur met verlichte trekkers langs een aantal verzorgingshuizen in De Hoeksche Waard rijden.
  • Verlichte boerderijenroute met Kerst-drive-through Hoeksche Waard: Koop lokaal jouw hele kerstmaal direct bij de boer tijdens de verlichte route door De Hoeksche Waard. Met een drive through door koeienstallen en boerenschuur of over het erf waar streekproducten verkocht worden.
  • Verlichte Boerderijenroute Voorne-Putten: De route van ca. 35 km gaat door polders, over dijken, door een koeienstal en boerenschuur. Alles is te beleven vanuit de auto, zonder dat je uitstapt. Tijdens de route kun je bij acht deelnemende boerderijen coronaproof – dus vanuit de auto – een streekproduct van Voorne-Putten kopen.