2 december 2020, Ooltgensplaat - Met de inbeslagname van 11000 liter grondstoffen voor synthetische drugs heeft de politie van Goeree-Overflakkee de ondermijnende criminaliteit een fikse tik gegeven. Politie: "Met informatie dat in een loods aan de Spuidijk in Ooltgensplaat grondstoffen waren opgeslagen, die geschikt waren om synthetische drugs te maken, heeft de politie dinsdagmorgen 1 december een instap gedaan in de loods. Hier werd circa 11000 liter aan grondstoffen aangetroffen. De stoffen zijn door de Forensische Opsporing gemonsterd en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd." Lees hieronder verder en bekijk de foto's.

Vervolg

De grondstoffen, die verpakt waren in onder meer jerrycans, vallen allemaal onder de Opiumwet. De loods wordt binnenkort door de burgemeester gesloten.

Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek wordt voorgezet.

Melden heeft nut!

Naast informatie die de politie zelf tijdens het werk verkrijgt zijn de meldingen van burgers belangrijk. Iedere melding nemen we serieus en onderzoeken we. Melden kan ook anoniem. Vandaag hebben we na onderzoek kunnen doorpakken. De overlast die bewoners ervaren kunnen we zo aanpakken. Dat doen politie en OM samen met de belastingdienst en gemeente om te bekijken of er naast de strafrechtelijke aanpak andere maatregelen nodig en mogelijk zijn.
De gemeente kan een pand sluiten om te voorkomen dat een nieuwe drugshandelaar er zijn intrek neemt. De belastingdienst kan onderzoeken of er sprake is van onverklaarbaar vermogen.

De lokale drugshandel (tussenhandel) is een belangrijke aanjager van meerdere criminaliteitsvormen, wat gevolgen heeft voor het veiligheidsgevoel van de bewoners.

U kunt altijd melden via 0900-8844 of via M:0800-7000.

Ondermijning

Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Wij maken de veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar en pakken deze aan. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit.

Meer informatie vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html