Middelharnis - De ouderen op Goeree-Overflakkee in het zonnetje zetten. Dat is het doel van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Dankzij meer dan 240 thuisbakkers konden vorig jaar ongeveer 2.000 ouderen op het eiland worden verrast met een lekkere traktatie bij de koffie: een zelfgebakken stuk appeltaart. Ook dit jaar gaan honderden thuisbakkers aan de slag voor onze ouderen met wat extra aandacht voor onze zorgverleners. Binnen een paar dagen tijd hebben een recordaantal deelnemers zich aangemeld. Lees hieronder verder.

Vervolg

De actie wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door initiatiefnemer Adviesgroep De Vogel in nauwe samenwerking met Albert Heijn Ouddorp. Hoe werkt het? Samen aan de bak voor onze ouderen Het recept en de ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden gratis aan de thuisbakkers beschikbaar gesteld door Adviesgroep De Vogel in samenwerking met Albert Heijn Ouddorp. De inwoners gaan thuis aan de slag en bakken een appeltaart. Na het inleveren van de taarten, worden deze rondgebracht bij de ouderen op het eiland.

Nu al recordaantal aanmeldingen

De actie Heel Goeree-Overflakkee Bakt werd eind 2014 gelanceerd. Directeur van Adviesgroep De Vogel Jan Peter Robijn vertelt over het ontstaan van dit initiatief: “Zorgen voor elkaar door gezamenlijk iets leuks te doen. Dat is de gedachte achter Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Wij wilden op een leuke manier de ouderen in de regio in het zonnetje zetten. Daar is dit initiatief uit ontstaan. Door het enthousiasme waarmee mensen en bedrijven aan de slag zijn gegaan werd de taartenbakactie een ongekend succes! Elk jaar groeit het aantal thuisbakkers, binnen een paar dagen hebben wij dit jaar nu al een recordaantal aanmeldingen. De actie laat zien waar Goeree-Overflakkee goed in is: samen iets doen voor een ander”.

Corona maatregelen en een extra kerstkaartje voor de zorgverleners

Er was enige twijfel of de jaarlijkse appeltaart actie door kon gaan vanwege het coronavirus.

Jan Peter Robijn: "Wij zijn van mening dat onze ouderen juist nu wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Met CuraMare en Sjaloom Zorg zijn goede afspraken gemaakt op welke wijze het zo veilig mogelijk georganiseerd kan worden. Zo worden de tasjes met gratis ingrediënten bij de deelnemers thuisbezorgd en kunnen de appeltaarten op een veilige manier worden ingeleverd op de locaties van Jouw Marktkraam in Ouddorp en Middelharnis. Elk jaar stoppen wij een kerstkaart voor de ouderen bij de taart. Dit jaar doen wij er een extra kerstkaartje bij voor onze zorgverleners. De taartbakkers kunnen op die manier een kerstgroet overbrengen en op een eenvoudige manier hun waardering uitspreken aan alle zorgverleners en alle andere mensen die – ook in deze moeilijke corona-periode- hun taak vervullen en voor een ander klaar staan!"

Inschrijven

Vindt u het leuk om de ouderen te verrassen? De ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden gratis ter beschikking gesteld. Inschrijven voor de actie kan tot en met donderdag 3 december via www.devogel.nl/heel-go-bakt

Het tasje met de ingrediënten wordt bij u thuisbezorgd en aan de deur gehangen op maandag 7 of dinsdag 8 december. De appeltaart kan worden ingeleverd bij Jouw Marktkraam in Middelharnis of Jouw Marktkraam in Ouddorp op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 december. De appeltaart mag ook zelf bij een oudere in de buurt worden gebracht maar neem a.u.b. de corona maatregelen goed in acht. Laten wij goed op elkaar letten en ervoor zorgen dat het veilig is voor ons allemaal!

Social media

Maak kans op een leuke prijs, die u inspireert om nog meer lekkere dingen te bakken! Deel de foto’s van het bakken van de appeltaart op Instagram met de hashtag #heelgobakt. Ook kunt u een foto plaatsen op Facebook (facebook.com/heelgobakt).

Samenwerking van ondernemers

Adviesgroep De Vogel is initiatiefnemer van Heel Goeree-Overflakkee bakt en werkt samen met Albert Heijn Ouddorp. Daarnaast zijn er nog meer ondernemers op Goeree-Overflakkee die graag een steentje bijdragen. Kranse Printwrx verzorgt het benodigde drukwerk, Dink heeft de opmaak van de uitingen gemaakt en Verpak De Jong zorgt voor de gebaksdoos.