Goeree-Overflakkee - Vanaf 25 november tot en met 10 december 2020 ziet u overal op Goeree-Overflakkee gebouwen in het oranje aangelicht in het kader van de campagne Orange The World. De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee vraagt op deze wijze aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Samen met de gemeente Goeree-Overflakkee zetten zij hier letterlijk een spotlight op. Lees hieronder meer en doe mee.

Vervolg

Orange The World is een wereldwijde campagne voor vrouwenrechten en gender gelijkheid. In meer dan 100 landen wordt tussen 25 november (uitgeroepen tot internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechten dag) aandacht gevraagd voor het uitbannen van geweld tegen vrouwen door gebouwen oranje te kleuren. Hiermee wil men het bewustzijn vergroten voor dit –vaak verborgen- geweld. In Nederland is de organisatie in handen van UN Women NL, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta.

Goeree-Overflakkee kleurt oranje

Op Goeree-Overflakkee doet Soroptimistclub G-O op ludieke wijze mee aan Orange the World door 16 dagen lang het gemeentehuis in Middelharnis, de molens van de Molenstichting GO, molen De Hoop van Voogd Meelhandel in Ouddorp, de toren van Goedereede, tbp electronics uit Dirksland en sportschool Focus Health & Fitness in Oude-Tonge in de oranje schijnwerpers te zetten. De soroptimisten zijn deze deelnemers zeer erkentelijk.

Het thema voor Orange The World 2020 is 'Melden moet altijd mogelijk zijn'. Op Goeree Overflakkee kan dit gedaan worden via de Stichting Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond.

De Soroptimisten willen het taboe rond melden wegnemen, door duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Het is belangrijk dat het thema binnen organisaties bespreekbaar wordt en dat slachtoffers oplossingen aangereikt krijgen.

Iedere dag, 16 dagen lang, besteden de Soroptimisten daarom aandacht aan geweld tegen vrouwen door het plaatsen van interviews op hun website en posts op social media. Volg hen op Facebook, Instagram en LinkedIn via @soroptimistclubGO of bezoek de website soroptimist.nl/goeree-overflakkee.

Meld, om jezelf of anderen te helpen of hulp te vragen:

www.geweldtegenvrouwenmelden.nl of https://veiligthuisrr.nl/ of bel 0800-2000.