Zuidzuide - Goeree-Overflakkee winkelt heel bewust bij de lokale ondernemer. Deze keer zetten we Imkerij Het Blauwe Huus uit Zuidzijde in 't Zunnetje! Imker Linda vertelt dat de voorraad weer aangevuld is: "Weer zoveel potjes gevuld! Vanaf nu ook tijdelijk Echte Flakkeese Honing te bestellen via www.rechtstreex.nl (neem eens een kijkje op deze site, nog meer Flakkeese producten). Wist je dat honing je weerstand kan verhogen en propolis een antibacteriële werking heeft!? Welkom bij ons in Zuidzuide, waar de Honingkar klaarstaat!" Lees hieronder verder.

-Imkerij Het Blauwe Huus, Zuidzijde

Imker Linda uit Zuidzijde heeft liefde voor haar vak. Ze vertelt: "....t is heel mooi om zo'n volk te zien groeien en ontwikkelen in de kast, echt een "wonderlijke wereld" met iedere bij z'n eigen taak en functie. Het is een wereld waar we nog lang niet alles van weten of laat staan kunnen begrijpen! En als resultaat een product wat puur natuur is!"

Imkerij het Blauwe Huus maakt Flakkeese Honing op het prachtige natuurrijke eiland Goeree-Overflakkee. De verkoop geschied middels een verkoopstalletje, dat staat aan de Bommelsedijk 14 in Zuidzijde (Den Bommel). Linda: "Wist u dat een bij 4000 bloemen moet langsgaan om 1 theelepel honing te maken en dat er 1000 bijen nodig zijn voor 1 theelepel honing? Bijen zijn van groot belang voor de natuur én onze gezondheid!"

Wees zuinig op de bij en strooi bijvoorbeeld in het voorjaar zaad in je tuin (of grote potten) waar je planten van krijgt die bijen en vlinders aantrekken. Bij Natuurmonumenten zijn deze zakjes zaad gratis aan te vragen! De meeste bijen in je tuin vliegen druk van bloem naar bloem. Dat doen ze voor de nectar van de bloem waar de bijen voedsel uit halen. Hoe meer verschillende planten en bloemen je in je tuin hebt, hoe meer verschillende soorten bijen je naar je tuin lokt. Bekijk hier hoe je van jullie tuin een fijne plek maakt voor bijen.

Bijen zijn heel nuttige dieren voor de landbouwers en de fruittelers. De wilde bij is van enorm belang, zo bespaart de 'gratis arbeider' de mensheid jaarlijks miljarden euro's. Toch weten we relatief weinig van de hardwerkende insecten. Onderzoekers willen hier verandering in brengen met de Nationale Bijentelling, waarbij iedereen wordt gevraagd om in de tuin of op het balkon het aantal bijen te turven binnen een bepaalde periode.

Wil jij de bij een handje helpen met het bouwen van een nestje? Hang dan een bijenhotel in je tuin of op je balkon. Bekijk op de website van Natuurmonumenten hoe je die maakt

Nu ook op de honingkar in Zuidzijde:

Propolis siroop 20% -Deze hoestsiroop bevat onder andere propolis, melasse, tijmhoning, eucalyptusblad, heemst, venkel, anijs, tijm en salie.

Propolis-Honing-Eucalyptus-Gommetjes -Ontdek het beste van propolis in pastilles met een natuurlijke en zachte smaak. Als specialist in propoliszuivering sinds 1979, heeft Propolia de erkende kwaliteit van produkten uit de bijenkast gecombineerd met de frisheid van eucalyptus voor je mond. Wacht niet langer om ervan te genieten!

Bekijk HIER de Instagram-pagina van Imkerij Het Blauwe Huus, Bommelsedijk 14 in Zuidzijde.

Meer informatie

Imkerij Het Blauwe Huus via de mail: linda@imkerijhetblauwehuus.nl, via tel. 06 311 676 95.