Goeree-Overflakkee - Op dinsdagavond a.s. is er een online informatiebijeenkomst over zonnepanelen op agrarische daken. 27 oktober 2020 om 19:30 uur, organiseert LTO Noord een interactief webinar over de mogelijkheden voor zonnepanelen op agrarische daken in Zuid Holland. Specifiek voor de 5 gemeenten: Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas, maar het webinar is ook te volgen door niet-leden van LTO Noord. Eén van de onderwerpen is de provinciale subsidiemogelijkheden ‘Zonnig Zuid-Holland’. Het webinar is ook op een later tijdstip te bekijken, lees hieronder meer.

Dit webinar geeft inzicht in de mogelijkheden om via Zon op Dak rendabele zonnepanelen te plaatsen. Het is een interactief webinar, met de mogelijkheid om vragen te stellen die in de uitzending beantwoord worden. U kunt uw mening geven via polls. Als u zich aanmeldt, ontvangt u automatisch de terugkijklink. Mocht u het webinar niet live kunnen volgen, dan kunt u het op een later tijdstip bekijken.

Minder CO2

Zonnepanelen op agrarische dagen zijn vaak rendabel. Er kan een aardig extra verdienmodel voor de agrariër uit verkregen worden. De gemeenten Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas in het Groene Hart stimuleren zonnepanelen op agrarische daken omdat het bijdraagt aan de doelstelling om minder CO2 uit te stoten.

Er bestaan nogal wat twijfels over de opbrengst van zonnepanelen. Soms zijn deze terecht, maar ze zijn lang niet altijd een reden om niet te investeren. In de huidige tijd speelt bijvoorbeeld de onzekerheid van de coronacrisis.

Subsidie

In het webinar wordt ingegaan op actualiteiten, een mooie gelegenheid om te vragen wat u al lang wilt weten. Een reden te meer om wel te investeren is een subsidieregeling (SDE) die binnenkort van kracht wordt. De salderingsregeling (terug leveren van opgewekte elektra) gaat vanaf 2023 worden afgebouwd.

Interesse?

Meld u zich via deze link direct aan. U ontvangt een bevestiging met uw persoonlijke kijklink voor het webinar.