14 september 2020, Stellendam - "Ik vroeg gewoon waarom ze dit deden?!" Het grootste deel van de inwoners van Stellendam schijnt te weten (of heeft wel 'gehoord' wie het zijn, u weet hoe het gaat) wie er achter de vele vernielingen zitten, die vooral aan voertuigen gepleegd worden. Dit speelt al langere tijd. Eén van de inwoners van het dorp Stellendam was "de klos" toen hij jongelui, die volgens de inwoner behoren tot de groep die overlast veroorzaakt, aansprak. "Ik vroeg hen wat ze deden, waarom en of ze ermee wilden stoppen...ze waren volgens mij onder invloed, want ik was nog niet uitgesproken of ik had de eerste klap al te pakken!". Twee jongeren stapten van hun scooter en vielen de getuige aan. Lees hieronder meer.

Vervolg
In Stellendam worden al langere tijd vernielingen gepleegd, met name aan voertuigen. Afgelopen vrijdagavond spande de kroon en op deze avond werden veel voertuigen vernield.

Vernielingen zoals het breken van spiegels, het bekrassen van auto's, maar zelfs het 'rammen' van voertuigen schijnt te gebeuren. Volgens een getuige werd er dit weekend een soort een "kettingbotsing" veroorzaakt. "Ze reden, in een nieuwe Renault Twingo, gewoon achterop en zo staan er dan ineens een stuk of 7 auto's op elkaar".

Meer aangiftes nodig - vernielers betalen

De inwoners van Stellendam zijn het zat en politie heeft volgens een inwoner "al aangiftes en er loopt een onderzoek, maar... sommige inwoners doen geen aangifte tegen die gasten." Echter: alle getroffen inwoners zouden aangifte moeten doen, want: "samen sta je sterker en zo moeten de veroorzakers betalen! "Het is raar zoals het gaat: we kijken toe en we doen niets?! Dat mag Stellendam niet laten gebeuren."

Contact politie

Weet u meer, wilt u iets melden of aangifte doen? "Laat de vernielers zelf betalen en bel politie!" Melden kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Anoniem. U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. "Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken."

* Uiteraard heeft de redactie van Koole Media Service hier vragen over gesteld aan de plaatselijke politie. Hieronder de reactie.

Reactie politie

"Er zijn in de afgelopen tijd aantal vernielingen gepleegd aan auto’s in Stellendam en vrijdagavond is er een onenigheid geweest waarbij iemand gewond raakte. Het onderzoek naar de vernielingen en de mishandeling loopt.

Bent u slachtoffer geweest van een vernieling, doe altijd aangifte. Dit kan ook digitaal. Heeft u iets gezien of heeft u camerabeelden, deel dit dan met de politie. Dit kan het onderzoek alleen maar helpen."

---

Wijkagent (Stellendam-Goedereede) Arij Weijler is bereikbaar via het algemeen nummer 0900 - 8844 of via het contactformulier op de website van politie.nl

Meer informatie over 'Arij Weijler' Foto Arij Weijler.