Goeree-Overflakkee - De lokale televisie- en radiozender van het eiland Goeree-Overflakkee heet RTV Slogo. Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. In de nieuwe items van deze week ziet u de burgemeester, zij bezoekt horecaondernemers op ons eiland, u ziet de wethouders die het streekmuseum bezoeken en de vervoerssector. Lees hieronder meer en stem af op de juist frequentie om het "Flakkeese nieuws" te bekijken en horen!

De nieuwe items van deze week zijn:

  • 't Eiland Actueel - Wethouder Bruggeman bezoekt Streekmuseum en Diekhuus: Cultuur snuiven op Goeree-Overflakkee? Dat kan, er zijn genoeg culturele organisaties en instellingen op ons eiland te ontdekken. De coronacrisis gooide de afgelopen periode wel roet in het eten en nog steeds zijn we voorzichtig. Maar de deuren staan wel open. Wethouder Bruggeman ging op bezoek bij twee van onze culturele parels: het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en het Diekhuus Brengt u ook een bezoek aan één van onze mooie culturele instellingen?
  • 't Eiland Actueel - Burgemeester Grootenboer bezoekt horecaondernemers: De uitbraak van het Coronavirus heeft ook op de horecaondernemingen grote impact gehad. Vanaf 1 juni opende de horeca weer haar deuren met extra maatregelen. Het is een zware tijd geweest en de gevolgen van de coronacrisis zijn nog steeds voelbaar. Burgemeester Ada Grootenboer ging op bezoek bij strandclub ’t Gorsje, Brasserie ‘t Vingerling en ’t Majoortje om te horen hoe zij in deze moeilijke tijd op een creatieve manier hun bedrijf wisten gaande te houden.
  • 't Eiland Actueel - Wethouder Tea Both-Verhoeven bezoekt vervoerssector: De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de vervoerssector. Inmiddels is er een aantal overheidsmaatregelen versoepeld. Maar we zijn er zeker nog niet, gevolgen van de coronacrisis zijn nog steeds merkbaar in sector. Contiki Holland en VCM Totaal vertellen aan wethouder Tea Both-Verhoeven hoe zij omgaan met de situatie en hoe zij naar de toekomst kijken.
  • 't Eiland Actueel - Wethouder Feller bezoekt recreatieondernemers: De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de recreatie- en toerismesector. Het voorseizoen en de start van het zomerseizoen is door de wereldwijde pandemie compleet in het water gevallen. Gelukkig zien de ondernemers van Camping de Lage Werf in Den Bommel, Van der Velde Watersport en Herkingen Marina dat de sector gedurende de zomerperiode weer opkrabbelt uit het diepe dal. Wethouder Peter Feller ging bij ze langs om te horen hoe het met ze gaat en hoe zij ervoor zorgen dat er veilig gerecreëerd kan worden.
  • 't Eiland Actueel - Wethouder Tea Both-Verhoeven bezoekt visserijsector: Ondernemers in de visserijsector ondervinden de gevolgen van de coronacrisis aan den lijve. Wethouder Tea Both-Verhoeven ging langs in Stellendam en Ouddorp om met de voorzitter van de Visserijvereniging Zuid-West, een visser van de GO-44 en de mede-eigenaar van Visspecialist Hameeteman te praten. Uit de gesprekken blijkt hun creativiteit en flexibiliteit in deze onzekere periode.
  • Streekdocumentaire – Uit je Bol: Een bolgewas is een gewas dat overwintert door in een al of niet ondergrondse bol, in feite een bolvormige ophoping van vlezige bladeren, voedsel op te slaan. In het algemeen gaat het hier om eenzaadlobbige planten.Een aantal bolgewassen is als voedingsmiddelen bekend, zoals ui en knoflook. Andere bolgewassen, de zogenaamde bloembollen, worden voor de sier gekweekt, zoals de tulp, de hyacint, de narcis en het blauwe druifje. Vooral in Nederland is de kweek van sierbolgewassen een aanzienlijke tak van bedrijvigheid.
  • Streekhistorie – Langstraat – deel 6: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden uit Langstraat.
  • Blik op Goeree – Overflakkee – deel 23: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Charlotte Dogterom – Youth with a Mission: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Charlotte Dogterom over het project Youth with a Mission. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. In verband met de corona maatregelen worden er op dit moment geen nieuwe uitzendingen opgenomen en is er deze keer een herhaling te zien.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Meer info

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo