Dirksland - Vrijdag 10 juli 2020 vierde Bouwbedrijf Boogert samen met CuraMare en Sjaloom Zorg het hoogste punt van het nieuwe woon-zorgcomplex Bestenwaerd in Dirksland. Rond het middaguur spraken Henk Brinkman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sjaloom Zorg, en Hans Boogert van Bouwbedrijf Boogert de bouwlieden toe. Eetwinkel ’t Hoekje zorgde voor de nodige versnaperingen op locatie met een frietje, lekkerbekje en wat te drinken. Brinkman prees de goede onderlinge samenwerking en continuïteit van de bouwwerkzaamheden "...zeker in deze bijzondere tijd."

Opening in 2021

De ruwbouw van het nieuwe woon-zorgcomplex is zo goed als gereed. De betonvloeren zijn gestort en de houtskeletbouw gevel- en dakelementen zijn geplaatst. Momenteel worden de dakbedekkingen aangebracht, de dakpannen gelegd en wordt het buitenschilderwerk aangepakt. Na de bouwvak start Bouwbedrijf Boogert met afbouwen. Naar verwachting zal Bestenwaerd in de eerste helft van volgend jaar onderdak bieden aan diverse disciplines en cliënten van Sjaloom Zorg en CuraMare.

Woon-zorgcomplex Bestenwaerd

Eind 2019 is gestart met de bouw van deze gezamenlijke locatie in Dirksland. Voor Sjaloom Zorg komen er 53 woningen voor mensen met een beperking, waarvan 8 studio’s voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Voor CuraMare worden er 4 woongroepen en 18 appartementen gemaakt. De appartementen zijn flexibel inzetbaar, zodat zij dienst kunnen doen voor verschillende doelgroepen. Ook worden op deze locatie 22 plaatsen voor kortdurend eerstelijnsverblijf gerealiseerd.