Juli 2020, Landelijk - In mei publiceerden Wageningen Marine Research, Wageningen Universiteit, NIOZ en ILVO de resultaten van het meerjarige onderzoek naar pulsvisserij. Van de resultaten zijn informatieve animaties gemaakt. In drie animaties worden de effecten van pulsvisserij op de zeebodem, benthos en vis en als alternatief voor de boomkor beeldend uitgelegd. De animaties zijn in het Engels en sinds deze maand ook in het Frans en met Nederlandse ondertiteling te zien, bekijk ze hieronder.

Resultaten visualiseren

“De animaties zijn bedoeld om op visuele manier inzichtelijk te maken wat de belangrijkste resultaten zijn uit het meerjarige onderzoek zijn”, zegt Nathalie Steins, onderzoeker bij WMR. De filmpjes zijn bedoeld voor vissers, beleidsmakers, overheid, natuurorganisaties en iedereen die meer over pulsvisserij en het ICES-advies wil weten.

“Wetenschappelijke rapporten zijn voor deze groepen lastig te lezen. Vandaar dat we gekozen hebben om met animatiefilmpjes de belangrijkste resultaten in beeld te brengen”, vertelt Steins. “Als WMR willen we onderbouwde kennis aanleveren aan de (politieke) organisaties en personen die het debat over de toekomst van pulsvisserij voeren. Wij hopen natuurlijk dat verdere besluitvorming op basis van de onderzoeksresultaten plaatsvindt.”

Animaties

De filmpjes mogen breed verspreid worden via social mediakanalen, whatsapp groepen of via andere kanalen. De filmpjes zijn onderstaand te vinden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Durk van Tuinen via 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl.