Melissant-Dirksland - [Update 10 juli 2020-] De provincie Zuid-Holland werkt tijdens een extra nachtafsluiting van maandag 13 juli 20:00 uur tot dinsdag 14 juli 06:00 uur aan de nieuwe rotonde Plaatweg (N215) bij Melissant. Alle doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N57 en de N59. Lees meer.

De provincie werkt aan de nieuwe rotonde Plaatweg (N215) bij Melissant. De N215 is vanaf de N57 tot aan de rotonde Staakweg in Dirksland in vier nachten afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N57 en de N59. "Melissant is bereikbaar voor alle bewoners die een vignet hebben ontvangen en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voor hulpdiensten te allen tijde bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes." Lees hieronder meer.

[Update 10 juli: De provincie Zuid-Holland werkt tijdens een extra nachtafsluiting van maandag 13 juli 20:00 uur tot dinsdag 14 juli 06:00 uur aan de nieuwe rotonde Plaatweg (N215) bij Melissant. Alle doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N57 en de N59.]

Omleiding doorgaand verkeer

In de nachten van dinsdag 7 juli tot en met zaterdag 11 juli vanaf 20.00 uur tot 06.00 uur is de N215 vanaf de N57 tot aan de rotonde Staakweg in Dirksland afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid over Schouwen-Duiveland via de N57 en de N59. De extra reistijd is ongeveer een uur.

Bereikbaarheid Melissant, Dirksland en Stellendam

Melissant is bereikbaar voor alle bewoners die een vignet hebben ontvangen van de provincie. Die bewoners krijgen toegang om met het vignet langs de verkeersregelaars richting Melissant te rijden. De verkeersregelaars staan op de N215 in Stellendam bij de rotonde Voorstraat en in Dirksland bij de rotonde Staakweg.

Vanaf woensdag 1 juli 14.00 uur tot donderdag 9 juli 20.00 uur is de Julianaweg bij de rotonde Plaatweg ook afgesloten voor het verkeer dat in en uit Melissant rijdt. Het verkeer dat Melissant in- en uit wil rijden vanaf de N215 wordt omgeleid via de Noorddijk.

Bereikbaarheid Dirksland en Stellendam

Dirksland is alleen bereikbaar vanaf de N215 uit de richting van Middelharnis. Het verkeer vanaf Stellendam richting Dirksland wordt omgeleid via de algehele omleidingsroute. Stellendam is ook alleen bereikbaar vanaf de N57.

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voor hulpdiensten te allen tijde bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes.

Omleiding fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de nachtafsluitingen via de gebruikelijke route over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Werkzaamheden onderdeel van project ‘N215 Omleiding Melissant-Dirksland’

De provincie werkt samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland. Verschillende maatregelen verbeteren de verkeerssituatie, zoals de aanleg van een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes. De rotonde Plaatweg is daar één van. De fundering van de rotonde is al klaar. Tijdens de nachtafsluitingen wordt de rotonde geasfalteerd en aangesloten op de N215.

Reserveweek

Als de werkzaamheden door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden twee weken later uitgevoerd. In dat geval vinden de werkzaamheden plaats in de week van 20 juli.

Blijf op de hoogte via gratis sms-alert

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden met de gratis sms-alert. Informatie over de werkzaamheden, als deze uitlopen of eerder zijn afgerond, wordt verspreid via de sms-dienst. Aanmelden kan door PZH(Provincie Zuid-Holland) N215 AAN te sms’en naar 1008.