16 maart 2020, Middelharnis - Zondag 15 maart heeft het kabinet besloten met ingang van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april de scholen te sluiten. De VO-scholen (Voortgezet Onderwijs) op Goeree-Overflakkee zullen op een andere wijze (digitaal) het onderwijs zo goed mogelijk doorgang laten vinden. "In een eerder stadium is al besloten alle excursies en andere activiteiten te schrappen. Op dit moment is nog niet duidelijk wat met het Centraal Examen en met de toetsen die nog door de eindexamenkandidaten gemaakt moeten worden staat te gebeuren." Lees hieronder verder.

De minister heeft in de persconferentie aangegeven hier deze week nadere informatie over te geven. Op dat moment wordt iedereen op de hoogte gesteld. Het streven is vanaf woensdag 18 maart alle leerlingen onderwijs aan te bieden. De vaksecties op de scholen zijn druk bezig met het maken van planningen voor de komende 3 weken en met het maken en klaarzetten van digitaal lesmateriaal. Alle leerlingen kunnen op deze wijze thuis aan de slag. De scholen zijn gesloten voor bezoek van derden.

De scholen volgen de nieuwsberichten op de voet in deze onwerkelijke en voor iedereen lastige situatie en streven ernaar het onderwijs aan de leerlingen zoveel mogelijk door te laten gaan.

Meer informatie:
Op de websites van beide scholen is de meest actuele informatie te vinden. Zijn er daarnaast nog vragen, dan verzoeken de scholen deze zoveel mogelijk te stellen via onderstaande e-mailadressen. Op de websites zullen de veelgestelde vragen en antwoorden bijgehouden worden. Voor dringende vragen zijn de scholen dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 16.00 uur via de bekende telefoonnummers.

CSG Prins Maurits:
www.csgpm.nl
info@csgpm.nl voor vragen m.b.t. situatie 'Corona':

RGO Middelharnis:
www.rgomiddelharnis.nl
corona@rgomiddelharnis.nl voor vragen m.b.t. situatie 'Corona':