Regio, 15 januari 2020 - Het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta heeft Jan Bonjer (62 jaar) unaniem voorgedragen als kandidaat-dijkgraaf. De beoogde opvolger van Gerard Doornbos werd door de vertrouwenscommissie gekozen uit 21 kandidaten. Lees hieronder meer.

"Jan Bonjer is een eigentijdse bestuurder, die de commissie overtuigd heeft van zijn verbindende capaciteiten”, licht commissievoorzitter Johan van Driel de keuze toe. “Bovendien is hij een strategisch denker en heeft meteen ook een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit. Voor de ontwikkeling van het waterschap zal zijn achtergrond en bagage veel voordelen bieden.”

Jan Bonjer: Waterschap relevanter dan ooit

Jan Bonjer, afgelopen acht jaar hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad, heeft zin in deze nieuwe uitdaging: “Waterschap Hollandse Delta bouwt aan een nieuwe toekomst. Daaraan wil ik graag bijdragen met behulp van mijn kennis, creativiteit en leiderschap. In het waterbeheer komen grote eigentijdse uitdagingen samen: klimaatverandering, zeespiegelstijging, verdroging, verzilting, de overgang naar een circulaire economie et cetera. De wereld van het waterschap is relevanter dan ooit. Het is belangrijk om dat besef in bredere kring te laten doorbreken. Mijn netwerk en ervaring in de mediawereld komen daarbij van pas.”

Benoeming van een dijkgraaf is een zaak van de Kroon, waarbij Gedeputeerde Staten de voordracht van Hollandse Delta doorstuurt. Het is de bedoeling dat de nieuwe dijkgraaf start op 1 april.