[Herhaling bericht] Politie Haringvliet: "Wist u dat dieven geen sleutel nodig hebben om uw auto te stelen? Dit risico loopt u indien u een auto heeft met zogeheten "Keyless Entry" (automatische ontgrendeling)." Lees hieronder de tips van politie en bekijk de afbeelding.

Keyless Entry - tips politie

"'Keyless Entry' is een techniek waarmee een auto automatisch ontgrendeld kan worden. Hier is geen sleutel voor nodig. Er hoeft zelfs niet eens een knopje te worden ingedrukt op de afstandsbediening van de auto. Als de elektronische autosleutel namelijk dicht genoeg bij de auto komt ontgrendelt deze automatisch. Dit wordt door middel van een elektronisch signaal mogelijk gemaakt.

Auto uitlezen

Dieven hebben geleerd deze techniek in hun voordeel te gebruiken. Met behulp van een elektronisch apparaat kan een dief uw autosleutel al op enkele meters afstand uitlezen, zelfs als de autosleutel in uw woning ligt.

De dief komt met een apparaat bij uw voordeur staan terwijl zijn handlanger met een apparaat bij uw auto gaat staan. Door het versterken en uitwisselen van de signalen kan de auto worden geopend én gestart.

Voorkomen is beter dan genezen

U kunt dit voorkomen door het signaal te blokkeren! Dit kan bijvoorbeeld door uw autosleutels te bewaren in een metalen blik of kluis. Zelfs aluminiumfolie kan het signaal al blokkeren.

Voor meer tips, zie: laatjeautoniethacken.nl. Op de afbeelding ziet u hoe de dieven te werk gaan."