De herziene maatschapsovereenkomsten voor 2020 zijn vanaf heden beschikbaar. Het aangepaste verdrag Work in Fishing Convention (C-188) 2007 heeft onder andere grote invloed gehad op de wijzigingen voor de maatschapscontracten van 2020. De Nederlandse Vissersbond is samen met experts van Cornelis Vrolijk/Jaczon de afgelopen weken druk geweest om de Algemene Voorwaarden voor de Maatschap visserij (AVM) en de Maatschapsovereenkomst in de Zeevisserij te optimaliseren zodat ze voldoen aan de Work in Fishing Convention (C-188) 2007. Beide documenten zijn juridisch getoetst door een externe partij. Lees hieronder verder.

Vervolg

In verband met de nieuwe wet- en regelgeving raadt de Nederlandse Vissersbond maatschapvissers aan om de nieuwe maatschapsdocumenten te gebruiken en geen contracten van voorgaande jaren aan te passen.

De leden van de Nederlandse Vissersbond hebben de nieuwe maatschapscontracten per e-mail ontvangen met daarbij een begeleidend schrijven ontvangen over de wijzigingen in de documenten en de belangrijkste aandachtspunten bij het rondmaken van de maatschapsovereenkomst.

Maatschapsovereenkomsten

Bovenstaande documenten zullen binnenkort ook in het Engels op deze pagina beschikbaar gesteld worden.

Visserijbedrijven die zijn aangesloten bij het Social Fonds voor de Maatschap visserij (SFM), de Nederlandse Vissersbond of de PO’s van VisNed kunnen gebruik maken van deze documenten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Derk Jan Berends via 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl.