Goeree-Overflakkee - De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee vraagt aandacht voor het volgende. Vandaag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Tot 10 december 2019 wordt wereldwijd actie gevoerd door verschillende organisaties om aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. In Nederland wordt deze campagne geïnitieerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao. Ook de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee doet mee aan deze campagne. Lees hieronder meer.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven. In Nederland is dat maar liefst 45%. Ook seksuele intimidatie op straat of op het werk komt overal ter wereld voor. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan echter geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Om dit te bestrijden is het van belang dat overheden en organisaties op alle niveaus bewustwording creëren onder vrouwen én mannen, en het taboe helpen doorbreken. Daar gaat het om in de Orange the World-campagne.

Tijdens de ‘16 Days of Action against Violence’ zullen 25 gemeenten en drie provincies verspreid over het hele land meer dan 40 gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje uitlichten. Op deze manier vragen zij aandacht voor mensenrechtenschending, ook in Nederland.
De gemeente Goeree-Overflakkee laat weten het gedachtengoed van de organisatie “Orange the World” te omarmen. De gemeente zal, in plaats van het uitlichten van gebouwen, via extra communicatie gericht op preventie en voorlichting aandacht vragen voor dit belangrijk onderwerp.

Zeg ook Nee tegen geweld tegen vrouwen en doe mee met “Orange the World”. Dit kan eenvoudig door het dragen van een oranje item of het oranje uitlichten van uw bedrijfspand. Wellicht volgend jaar een oranje windmolen op Goeree-Flakkee?

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.orangetheworld.nl.
Volg Soroptimistclub Goeree-Overflakkee op facebook en instagram @soroptimistgo voor de nieuwste berichten.


Foto: Soroptimistclub Goeree-Overflakkee kleurt oranje