Dirksland - Zaterdag 2 november 2019 werd een memorabele dag voor de heer dr. P.C. van der Velden. Van der Velden is medisch lid raad van bestuur van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland, tevens ook Medisch bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum en lid van het algemeen bestuur Stichting Paulina.nu. Dr. Van der Velden heeft inmiddels een respectabele leeftijd bereikt en nam zodoende afscheid van zijn collega's in Dirksland. Zij hadden bedacht dat dit niet zonder slag of stoot voorbij kon gaan". We gaan hem verrassen ...en Paul kenende wordt dit gewoon een heel gezellige dag met elkaar!". Lees hieronder het hele verslag.

Vervolg

Zaterdagmiddag verzamelden de collega's van dr. Paul van der Velden op het Spuiplein in Middelharnis. Daar kwam ook een ambulance naartoe gereden, een oldtimer Jaguar, Rolls-Royce en vier "Eendjes" in vrolijke kleuren. In een stoet vertrok men richting de locatie waar de dokter verbleef en deze werd, mét 'toeters en bellen', opgehaald door de ambulance. Paul werd op de brancard gezet, in de ambulance gereden en naar de Spoed Eisende Hulp van het Dirkslandse ziekenhuis vervoerd. Daar wachtte overige collega's hem op, evenals de voorzitter van de raad van bestuur, drs. J.C.Moerland. Drs. E. Hoogervorst-van der Meer was deze dag helaas verhinderd.

Na deze ontmoeting vervolgde de route door de polders van ons mooie eiland, richting Stellendam. De ambulance bleef bij het ziekenhuis achter en de verrassingsrit voor Paul en zijn vrouw werd vervolgd in de oldtimer Jaguar.

A Seal Stellendam

De rit naar Stellendam had Zeehondenopvang A Seal als doel. Eenmaal aangekomen hoorden de aanwezigen van de link die collega Paul met deze locatie heeft. De dokter blijkt één van de grondleggers van de zeehondenopvang te zijn. Hij heeft zich ingezet om van deze locatie naar eigen zeggen "iets aantrekkelijks te maken voor ons eiland", maar ook "een locatie met een nuttige functie voor de regio". Paul: "...en alles werd uiteindelijk ondergebracht in een stichting én er was een partij die ervoor zorgde dat de catering op deze locatie op een geweldige manier geregeld werd. Ik vond dit een leuk project om naast mijn baan in het ziekenhuis te doen. En inmiddels zijn zeehondenopvang A Seal en restaurant Zoet of Zout aan het Haringvliet een mooie trekpleister in de regio en daarbuiten geworden."

Volgende stop: Ouddorp

De volgende stop die de groep maakte was een supermarkt in Ouddorp. De meeste collega's, maar de dokter zelf en zijn ega niet minder, waren verbaasd dat de rit hier naartoe ging. Het werd allemaal duidelijker toen één van de collega's uitlegde: "Paul en ik hadden het over wat je kunt gaan doen als je 'klaar' bent met werken (tussen aanhalingstekens, want volgens mij is Paul nooit echt klaar). Mijn eigen vader ging met de VUT, maar kon niet stilzitten en zocht een andere sociale bezigheid. Hij belandde bij de broodafdeling van een plaatselijke supermarkt en had het hier zo naar zijn zin. Ik vertelde hierover aan Paul. Paul vond dit gelijk een geweldig idee, werd enthousiast en ging zelfs aan de slag met een CV, om eventueel te gaan solliciteren bij een supermarkt. Hij stuitte echter bij het thuisfront op wat weerstand en liet het er volgens mij bij zitten.... maar van ons mag hij nu alsnog even "proeven" hoe het is om mee te draaien op de broodafdeling." Paul werd voor de gelegenheid netjes aangekleed in een tenue van de supermarkt en mocht daadwerkelijk de broodsnijmachine hanteren. "Het ging hem verbazingwekkend goed af! Wellicht zien we hem hier toch nog eens terug", aldus Martin de Berg (ondernemer) en Matthias van Estrik (manager). Als aandenken kreeg Paul een tas met opdruk 'Super Held'.

Laatste Stop

De laatste stop voor de groep was ook het beginpunt: het Spuiplein in Middelharnis. De groep, Paul en zijn vrouw hebben 's avonds nog genoten van een heerlijk etentje bij restaurant Brasserie 't Vingerling van Eveline Kern.

"Een mooie afsluiter van een mooie dag; het kon niet beter!"