Regio - Lees hieronder meer over de bekendmaking van de genomineerden voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2019 en voor de Nieuwe Helden 2019. Genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs zijn: Intermax (Rotterdam), Tchai (Ridderkerk) en The Little Green Bag (Rotterdam) en genomineerd voor de Nieuwe Heldenprijs zijn: Bio4Life, Juuve en Otflow.

Nieuwe Helden 2019 - Bio4Life, Juuve & Otflow

Nieuwe Helden hebben met hun bedrijf een positieve impact op een maatschappelijk thema zoals inclusiviteit, circulariteit en duurzaamheid. Stichting Rotterdamse Ondernemersprijs maakte 7 oktober de drie nominaties voor de Nieuwe Heldenprijs 2019 bekend op het stadhuis in Rotterdam.

Bio4Life - Marcel de Oude (Capelle a/d IJssel): “Onze nominatie voor de Nieuwe Heldenprijs voelt als een enorme eer en beloning. Ons vasthoudend geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de - over het algemeen als vervuilend bekend staande - grafische branche, krijgt hiermee de erkenning waar we op gehoopt hebben.”

Juuve - Niki Sie (Rotterdam): “Wij bouwen als jonge startup graag mee aan de stad van de toekomst door te innoveren met mobiliteit. Als innovatieve stad geeft Rotterdam ons de ruimte om het te bewijzen. Elke bevestiging van buitenaf helpt ons met het aantrekken van talent, investeerders en gebruikers. Dat maakt deze nominatie voor ons enorm waardevol.”

Otflow - Ronald Hagenstein (Rotterdam): “Rotterdam is één van de belangrijkste fruithavens van Europa, elke dag arriveren hier honderden fruitcontainers. Wij zitten met ons kantoor in het Industriegebouw perfect tussen fruitimporteurs van het Westland en Barendrecht. Dat wij genomineerd zijn voor deze ondernemersprijs geeft aan dat de regio achter de OTFLOW missie staat; 'Reduce foodwaste on a global scale'.”

Barbara Kathmann (wethouder Economie, wijken en kleine kernen van Rotterdam) over de genomineerden: “Nieuwe Helden in onze regio zijn start-ups, scale-ups en gevestigde ondernemers met oog voor digitalisering, duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact. Zij ontwikkelen, jagen aan, bouwen aan een nieuwe toekomst en een nieuwe economie. Innoveren is floreren!”

De jury die dit jaar met veel plezier de Nieuwe Helden screende en ondervroeg:
Ton van Welie (Ortec Finance), Harald Swinkels (voorheen NLE), Walter Peteri (Quooker), Peter Goedvolk (Count), Ellen van Dam (Cornelder) en Willem de Klerk (BlueCity).

Op 18 november weten we wie zich Nieuwe Held van 2019 mag noemen.

Rotterdamse Ondernemersprijs 2019 - Intermax, Tchai & The Little Green Bag

Stichting Rotterdamse Ondernemersprijs maakte de genomineerden van de 35ste editie van deze gerenommeerde prijs 7 oktober bekend op het stadhuis in Rotterdam.

Dat goed ondernemerschap belangrijk is onderstreept ook burgemeester Ahmed Aboutaleb (ambassadeur van de Rotterdamse Ondernemersprijs): “Ondernemers met oog voor duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke impact zien we meer en meer in de Rotterdamse regio. Nieuwe Helden die met creativiteit, durf en tomeloze energie nieuwe koersen varen.”

Intermax - Ludo Baauw (Rotterdam): “We leveren aan klanten in heel Nederland en hebben collega-Intermakkers door het hele land, maar er is geen cloudbedrijf dat Rotterdamser is dan Intermax! Dat we nu – in ons 25e bestaansjaar – zijn genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs is een absolute kroon op ons werk, waar ik ontzettend trots op ben!”

Tchai - Kim Tchai (Ridderkerk): “Ik omarm de roots van Tchai. De koers die mijn vader en grootvader hebben ingezet vaar ik nu door. Daarin zoek ik naar de juiste balans, gedreven vanuit hart en bewustzijn. Good energy, creëert good energy! En dan deze nominatie! Geweldig. Trots op het hele team, want: Tchai zijn wij met z’n allen!”

The Little Green Bag - Maria en Aramis Gandjapour (Rotterdam): “Wij zijn vereerd met deze nominatie omdat wij ons herkennen in de Rotterdamse manier van ondernemen; hardwerkend en met beide benen op de grond. Op 21-jarige leeftijd begonnen wij onervaren, maar vol ambitie aan dit avontuur. Nu, 10 jaar later, zijn we heel trots. Het zou geweldig zijn deze prijs in ons jubileumjaar te ontvangen.

De jury bestaat ook dit jaar weer uit ondernemers die hun strepen ruim verdiend hebben:
Ton van Welie (Ortec Finance), Harald Swinkels (voorheen NLE), Walter Peteri (Quooker), Peter Goedvolk (Count), Ellen van Dam (Cornelder) en Hans Scheffer (Helloprint).

Op 18 november weten we wie zich winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2019 mag noemen.