Super snelle SEO tips om hoger in Google te komen - Een toppositie behalen in zoekmachines zoals Google is geen eenvoudige taak. Het is een tijdrovende klus om je website te optimaliseren voor zoekmachines. De verwachting dat je website van de ene op de andere dag op de eerste pagina in Google staat en de aandacht trekt van een flinke stroom bezoekers is weinig realistisch. Niet veel tijd maar toch snel resultaten? Met onderstaande tips kan Google niet meer om jouw website heen! Lees meer.

Koppel je website aan andere Google services
Zonder al je teksten na te lopen op broken links of ontbrekende zoektermen kun je toch al een flinke stap vooruit maken. Geef je website een flinke duw omhoog door je site te koppelen aan andere services van Google. Met Google Analytics verkrijg je waardevolle statistieken over je website: wie zijn je bezoekers, waar komen ze vandaan en wat lezen ze graag? Deze informatie kun je strategisch inzetten bij het verder ontwikkelen van je SEO-strategie. Hetzelfde geldt voor Google Search Console. Uit dit programma kun je veel informatie halen over de vindbaarheid van je site. Je kan altijd nog een SEO expert inhuren om meer advies te verkrijgen over diverse zoekwoorden.

Geschikt voor weergave op de telefoon
Een groot deel van je doelgroep bekijkt jouw website vanaf de mobiele telefoon of tablet. Google is zich daar ook meer dan bewust van en kent meer waarde toe aan websites die daar op inspelen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je site ook geschikt is voor mobiele apparaten. Je kunt dit met een paar aanpassingen doen. Zorg bijvoorbeeld voor een eenvoudig menu, duidelijke contactgegevens en een gebruiksvriendelijke zoekfunctie.

Een duidelijk gestructureerde site
Zoekmachines weten graag waar ze aan toe zijn wanneer ze informatie presenteren aan hun gebruikers. Maak het dus zo makkelijk mogelijk voor de zoekmachines om te begrijpen hoe je website in elkaar zit. Wat voor informatie is er beschikbaar en wat kunnen bezoekers vinden? Om dat inzichtelijk te maken is het belangrijk om je website een duidelijke structuur te geven. Een homepage, opgedeeld in categorieën en subcategorieën. Nu hoef je niet meteen je hele website om te gooien, maar met een paar eenvoudige ingrepen kun je de site nét iets duidelijker indelen.

Gebruik zoektermen
Niet iedereen is er fan van, maar als je wilt stijgen in de wereld van online marketing en Google dan ontkom je er niet aan: het gebruik van zoektermen. Bij welke zoekopdrachten heeft jouw pagina de beste en meest waardevolle informatie? Laat die zoekwoorden terugkomen op strategische plaatsen. Iedere pagina heeft 1 titel met de H1 tag. Verwerk je zoekwoord in ieder geval in de titel en de eerste alinea. Je kunt het verderop nog eens herhalen in de tekst maar overdrijf niet! Google heeft het al snel door wanneer je aan keyword stuffing doet.