27 september 2019, Oude-Tonge - Donderdag 18 september werd stichting Service Opleidingen Droge Bulk (SODB) een feit. Onder toeziend oog van notaris mr. J.M. Benschop werd de stichting opgericht. SODB is geen onbekende in de wereld van Droge Bulk overslag. Het ‘oude’ SODB was ter ziele. Omdat de sector niet zonder deze uiterst specifieke opleidingen kan, werd Jan de Jong, tevens bestuurder van GO-college exclusieve techniekopleider, benaderd om SODB nieuw leven in te blazen. Lees hieronder meer.

Inmiddels zijn er 2 trainingsdata KDO1 gepland. In oktober in Oude-Tonge en in november in Amsterdam. Beide zijn (bijna) volgepland, wat meteen laat zien hoe groot de vraag is naar dit type opleiding.

Bij het oprichten van SODB, werd een Raad van Toezicht en een Raad van Advies geïnstalleerd. Met elkaar wil men garant staan voor een inhoudelijk gedegen opleiding voor het personeel in de havens die te maken hebben met de overslag van droge bulk. Zo blijft vakkennis geborgd. In de toekomst wordt het aantal opleidingen uitgebreid. Vooralsnog ligt de focus op KDO1 en KDO2.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan de Jong, via de mail.