Goeree-Overflakkee - Wat maakt Agrarisch bedrijf Breen in Goedereede zo uniek? En wat heeft een koe met natuur te maken? Fiets zaterdag 24 augustus 2019 mee met de boswachter van Natuurmonumenten en maak kennis met boer Piet en boerin Janneke en hun 250 Jerseykoeien in de stal en in het natuurgebied Volgerland in Ouddorp. Lees hieronder meer.

Na de rondleiding staan er warme wafels klaar en wat te drinken. Hoe leuk is het om tussen de koeien te eten! Na de lunch stap je met de boswachter op de fiets om naar het natuurgebied Volgerland te fietsen. Deze fietstocht bestaat uit ongeveer 11 kilometer. In het Volgerland wandel je met een ervaren gids door een gevarieerd landschap dat volop kansen biedt voor broedvogels. Tijdens de wandeling zie je mogelijk vogels als tureluur, kievit, scholekster, veldleeuwerik en graspieper. Naast vogels vind je hier ook de Jerseykoeien. Vervolgens stappen we weer op de fiets om via een mooie route over de kop van het eiland naar de Mekkerstee in Ouddorp te fietsen. Hier kun je kaas kopen, gemaakt van Jerseymelk. In de mooie landwinkel vind je de lekkerste lokale producten. Na dit bezoek fietsen we terug naar de startlocatie in Goedereede

Ga je mee op tour?
Meld je vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda Kosten inclusief lunch en tegoedbon ijsje Mekkerstee: € 30,00, lid Natuurmonumenten € 25,00. U kunt uw auto gratis parkeren op de carpoolplaats/benzinepomp Sakko Commercial Goedereede. Vanaf daar fietst u binnen 5 minuten naar Breen Agrarisch Bedrijf, adres: Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede. Starttijd 10.00 uur, eindtijd ongeveer 16.15.