De huizenprijs zit al een paar jaar in de lift en ook de huizenmarkt gaat heel goed op het moment. Dit komt onder meer door de lage hypotheekrente, een huis kopen is dus nu slim door de lage maandlast. Toch is het bouwen van een nieuwe woning ook zeer aantrekkelijk, wat zeker mogelijk is op Goeree Overflakkee. Hieronder lees je over twee nieuwbouwprojecten in de regio en wat tips over het bouwen van een nieuw huis.

Havenstadt
Op een half uur rijden van Rotterdam wordt een nieuwe wijk gerealiseerd. Al de woningen hier waren al verkocht, maar door een grote vraag zijn er zes huizen toegevoegd aan het aanbod. Deze woningen zijn twee onder een kap woningen en worden luxe uitgevoerd. In dit ruime huis worden drie slaapkamers geplaatst op de eerste verdieping. Bovendien kun je op de tweede verdieping nog twee slaapkamers toevoegen. Daarnaast wordt er bij elke woning een garage gebouwd en eigen parkeervoorziening.

Hart van west fase III
In Middelharnis worden in de Westplaat Residentie dertien appartementen en twee loftwoningen gerealiseerd. Deze appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van 83 tot 117 vierkante meter. De loftwoningen bieden een stuk meer ruimte, namelijk 173 vierkante meter. Alle woningen hebben een vloerverwarming en goede isolatie. Bovendien is het verwarmings- en ventilatiesysteem zeer energiezuinig. De appartementen zijn beschikbaar in verscheidene typen te koop, waar jij een keuze uit kunt maken.

Tips voor het bouwen van een nieuw huis
Een nieuwe woning bouwen is lastig. Je moet veel keuzes maken die uiterst belangrijk zijn. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden op deze beslissingen, zodat jij de juiste keuze zal maken. Iets waar je over na moet denken zijn de mensen die het huis gaan aanleggen. Je zou alles zelf kunnen doen, maar veel mensen hebben hier niet de vaardigheden of tijd voor. Daarom zullen de meeste mensen bouwvakkers inhuren die voor jou het huis gaan bouwen. Hierbij moet je ook een keuze maken voor een timmerman, dit heb je sowieso nodig. Je moet tevens nadenken over de vloer die je wilt in je huis. Je kan bijvoorbeeld voor vloerkleed kiezen, maar laminaat laten leggen is ook zeker een optie. Je hebt dus wel door dat je veel belangrijke keuzes zal moeten maken bij het bouwen van een nieuw huis, maar dit zal het uiteindelijk allemaal waard zijn als de woning is gerealiseerd in Goeree Overflakkee.