Landelijk - De roll up banner is een marketingmethode die zich in een groeiende populariteit mag verheugen. Wat is een roll up banner precies en waarom is het verstandig om als bedrijf te kiezen voor banners drukken? In dit artikel lees je alles over het fenomeen roll up banner, dat momenteel mondiaal het meest gebruikte presentatiesysteem is. Logisch, want roll up banners drukken heeft veel positieve aspecten en voordelen.

Wat wordt er onder en roll up banner verstaan?
Roll up banners drukken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar wat is een roll up banner precies? Specifieke betreft het een poster die via een staander en voet aangespannen kan worden. De poster wordt vanuit de voet omhoog getrokken en boven op de staander vastgemaakt aan een haak. Doordat er spanning op de uitschuifbare poster zit, blijft deze goed strak staan.

Snel opzetten van een roll up banner
Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de roll up banner is het gebruiksgemak. Dit type poster kun je razendsnel opzetten. Je zet het frame neer, trekt de poster uit de voet omhoog, bevestigt deze... en klaar ben je al! Waar je je ook bevindt, of het nu op een beurs is of in de entreehal van jouw onderneming, marketing maken met een roll up banner is snel geregeld en praktisch eenvoudig uitvoerbaar. Na afloop van de activiteit of reclameactie kun je de banner snel inklappen en weer meenemen. Doordat het systeem inklapbaar is, neemt een roller weinig ruimte in en kun je deze gemakkelijk kwijt in de kofferbak of in een koffer. Ideaal toch?

Hoge kwaliteit posters geen probleem
Een ander interessant voordeel van het fenomeen roll up banner is dat je posters in alle stijlen, kleuren en formaten kunt maken die jij maar wilt. De variatiemogelijkheden en opties op het gebied van banners zijn nagenoeg eindeloos. Of je nu een korte reclameboodschap, jouw bedrijfslogo of een leuke slogan wilt presenteren: met een roll up banner kun je werkelijk alle kanten op.

Een betaalbare marketingstrategie
Roll up banners zijn een goedkope en betaalbare marketingstrategie. Je hoeft de banner(s) maar één keer te laten maken en kunt hem daarna zo vaak als je wilt hergebruiken. Een roll up banner is dan ook een goede investering, waar je als bedrijf nog jarenlang met veel plezier gebruik van kunt maken.