Regio - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de N59. In verband met deze werkzaamheden is de N59 tussen Zierikzee en Nieuwerkerk van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni steeds van 20:00 uur tot 06:00 uur afgesloten richting Zierikzee. Van vrijdag 14 juni 20:00 uur tot zaterdag 15 juni 12:00 uur en zaterdag 15 juni 20:00 uur tot zondag 16 juni 09:00 uur is dit weggedeelte in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Houd rekening met omleidingsroutes (lees hieronder), extra reistijd en onverwachte drukte.

Zaterdagmiddag is de N59 beschikbaar voor verkeer. Er geldt dan een snelheidsverlaging. Er mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden.

Omleidingsroute
Het verkeer richting Nieuwerkerk wordt omgeleid via de N654, de Nieuweweg en Stolpweg. Het verkeer richting Zierikzee wordt omgeleid via de Stolpweg naar Beldert en via de N654. Bij grote vertragingen wordt het verkeer omgeleid via de A29/A4. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Regionaal verkeer kan in het weekend gebruik maken van de noordelijke en zuidelijke parallelweg langs de N59, hier geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.

Pendelbussen voor fietsers
De parallelwegen zijn tijdens de werkzaamheden in het weekend afgesloten voor fietsers. Zij worden per fietspendelbus vervoerd. Fietsers stappen op ter hoogte van de afsluitingen. Tijdens drukke momenten rijden er twee pendelbussen om de wachttijd te beperken. Er gelden geen vaste opstaptijden.

De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.