8 mei 2019, Middelharnis - Het is bijna zover! De tweede Rotary-GO-rally met zo'n 70 equipes! De Rally Commissie, bestaande uit Arnold Cazander, Simone Jordaan, Greet de Kooning, Hans Pijls, Bram Roos, Leo Verdonck en Anne Verhey, heeft er zin in! "...en we hopen dat u dat ook heeft! Op zaterdag 11 mei aanstaande hopen we u om 09:30 uur te mogen begroeten bij startlocatie Tieleman Keukens te Middelharnis. Eerder mag natuurlijk altijd. Wij zijn er al vanaf 08:30 uur om het parcours op te zetten en om te zien hoe onze rallymeester, Theo van Erkel, het parcour test." Lees hieronder verder.

Tweede Rotary-GO-rally

Rally-Commissie: "U krijgt u om 10:00 uur uitleg van onze rallymeester over het rijden van de rally en hoe u het routeboek moet lezen. Aan de deelnemers vragen we daarom op tijd komen, zodat iedereen de uitleg goed kan volgen. Wij adviseren om vooraf alvast een handige app op uw telefoon te installeren. Niet noodzakelijk, maar het kan u helpen de rally makkelijker te rijden. Dit is bijvoorbeeld de “Rally Trip Meter”. Wij verzoeken de deelnemers het startnummer (zeker de equipes die als eersten starten) zsm op de zijkant van uw autoportier te plakken."

Startschot en verloop

Om klokslag 10:30 uur zal voormalig burgemeester Greet de Kooning het startschot geven voor het vertrek van de eerste equipes. Vanaf dat moment zal er elke minuut 1 equipe vertrekken.

De gehele dag wordt er gereden met stops tussendoor. De deelnemers worden verwelkomd met koffie/thee in het restaurant van Tieleman Keukens. Tussen de middag staat er een heerlijke lunch te wachten op een prachtige locatie aan het water. De rally eindigt ongeveer 17:00 uur (met een barbecue na de prijsuitreiking). Rond 20:00 uur sluit de officiële GO Rallydag.

Rally-auto's

In principe rijdt er één auto met daarin de chauffeur en een navigator. De rally is geen snelheidswedstrijd, maar er zijn zeker prijzen te winnen. "Bijvoorbeeld omdat u onderweg de meeste punten heeft behaald. Maar daarnaast kunt u meedingen met de prijs voor “origineelste of aparte” equipe. Wij laten ons als commissie graag verrassen en hopen een fantastische dag!"

Bekijk hieronder foto's van de eerste Rotary-GO-rally, die werd gereden op Goeree-Overflakkee.