Dirksland - Sfa Print is een bekende naam op Goeree-Overflakkee en omstreken. Maar ook een naam die de lading niet dekt. Al lang niet meer. Mede-eigenaar Alex van Kampen: “Wie ons nog niet zo goed kent, vraagt of we een drukkerij zijn, of een copyshop. Maar we zijn veel meer dan print. Tijd voor een nieuwe naam.” Lees hieronder verder.

De naam zorgt regelmatig voor verwarring. “Hoe zegt u? SVA? FSA?” En dat terwijl de afkorting al een tijd bestaat. In 1991 richtte Dinant Struik zijn bedrijf SFA Packaging & Print op. “Toen SFA Packaging in 2003 werd verkocht, zijn we ons met Sfa Print gaan focussen op drukwerk”, vertelt Corné Struik. “Maar inmiddels is er veel veranderd. Drukwerk is een minder grote rol gaan spelen. Ook heeft mijn vader, Dinant, alle aandelen onlangs overgedragen aan Alex en mij. Alles bij elkaar is dit dus hét moment om de naam te veranderen.”

Fullservice reclamebureau

Sfa Print heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een fullservice reclamebureau. Een bureau dat de lat steeds hoger legt. Alex: “We investeren in onze mensen, middelen en methodes. En dat heeft effect; onze creativiteit groeit nog dagelijks en we vallen meer en meer op. Offline met fraai vormgegeven brochures en huisstijlen, en online met opvallende websites en campagnes.”

Creativiteit en meedenken

“Nee, wij zijn niet gewend om het van de daken te schreeuwen. Maar het is een prachtig compliment als een nieuwe klant aanklopt die zegt: ‘Ik hoor dat ik bij jullie moet zijn als ik echt iets creatiefs wil. Een bureau dat strategisch meedenkt en mijn merk helpt groeien.’ Dat is nou precies waarvoor we iedere dag met plezier uit ons bed stappen.”

Niet alleen de naam verandert

Creatieve concepten bedenken, vormgeven en realiseren; daar ligt de expertise en de passie van het team. Corné: “We zijn veel meer dan print. We zijn ook digitaal en strategisch. En daar hoort een vlotte, pakkende naam bij. Een naam die goed in het gehoor ligt en met een knipoog naar de regio. DINK gaf ons meteen het jReuiste gevoel. Digitaal en inkt komen samen bij DINK.”

“Niet alleen de naam verandert”, licht Alex toe. “De hele uitstraling is aangepast; van briefpapier tot website. Verandering blijft nodig om klanten het beste te bieden. Zo gaan we ons nóg meer focussen op online media, video en animatie. Vanaf nu dus met een nieuwe naam: DINK, hét creatieve bureau voor doordachte communicatie.”