16 november 2018, Dirksland - Het afgelopen jaar was voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis ‘het jaar van de zingeving’. In dit jaar heeft het ziekenhuis in samenwerking met Het lectoraat Zorg en Zingeving van Hogeschool Viaa uit Zwolle bewustwording en deskundigheid rondom het thema zingeving vergroot. Onder andere door bijeenkomsten en e-learningmodules voor alle verpleegkundigen. Daarnaast zijn op alle afdelingen één of twee verpleegkundigen getraind als Verpleegkundige Aandachtsveld Zingeving (VAZ). Lees hieronder meer.

Werkconferentie in Staver

"We sloten ‘het jaar van de zingeving’ af met een werkconferentie. Tevens was het de laatste in een reeks van drie sympo­sia waarin we geestelijke en lichamelijke zorg willen verbinden met als doel, de zorg voor patiënten in ons ziekenhuis te verbeteren."

De werkconferentie vond plaats op donderdagmiddag, in Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk. Sprekers waren onder andere Bart Cusveller, projectleider Viaa en Carriene Roorda, onderzoeker Viaa. Dagvoorzitter was Etje Verhagen, psycholoog en geestelijk verzorger.