Regio - Rijkswaterstaat voert reparatie- en verstevigingswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29). Er worden scheuren gelast en één van de dwarsdragers wordt verstevigd. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor zowel wegverkeer als scheepvaart. Een afsluiting van Rotterdam > Antwerpen vindt plaats van vrijdagavond 30 november tot en met maandag 3 december vroeg in de morgen. Lees hieronder meer.

Afsluitingen
De afsluitingen zijn als volgt:

• Vrijdag 16 november 22:00 uur – maandag 19 november 2018 05:00 uur in de richting Rotterdam
• Vrijdag 30 november 22:00 uur – maandag 3 december 2018 05:00 uur in de richting Antwerpen

Tijdens deze weekenden is de brug volledig afgesloten in de genoemde richting voor het wegverkeer. De brugklep is afgesloten voor de scheepvaart van 15 november tot en met 20 november en van 29 november tot en met 4 december. Schepen kunnen onder de vaste brug door.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserveweekenden zijn gepland van 7 tot en met 10 december en 14 tot en met 17 december.

Omleidingen wegverkeer
De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. Omleidingsroutes gaan over de A15, A16, A17 en A59. Daarnaast is de Kiltunnel in het eerste weekeinde van Dordrecht richting de Hoeksche Waard en het tweede weekeinde van de Hoeksche Waard richting Dordrecht vrijgesteld van tol.

Openbaar vervoer en hulpdiensten
De bussen van Connexxion en de hulpdiensten kunnen met gepaste snelheid door het werkvak rijden.

Voetgangers, fietsers en bromfietsers
Gedurende de werkzaamheden blijft de parallelbaan beschikbaar.

Landbouwverkeer
Het landbouwverkeer kan op twee momenten gebruik maken van de parallelbaan te weten: dagelijks om 12.00 uur en 20.00 uur. Er staat een verkeersregelaar waar men zich kan melden.

Omleidingen scheepvaart
Vaarwegverkeer kan omvaren via het Spui, de Oude Maas en Dordtse Kil. Voor het Spui geldt een maximale diepgang van 2 meter 80.

Bron: Rijkswaterstaat