Regio - Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten in de provincie Zuid-Holland. Eén van deze tunnels is de Heinenoordtunnel. De renovatiewerkzaamheden worden naar verwachting in 2023 en 2024 uitgevoerd. Hoe kan Rijkswaterstaat ervoor zorgen dat het werk veilig wordt uitgevoerd en de bereikbaarheid en hinder tijdens de renovatie op een acceptabel niveau blijft? Denk mee en vul de enquête in op de website. Lees hieronder verder.

Hoe de renovatie uitgevoerd wordt en wat de renovatie precies gaat betekenen voor de beschikbaarheid van de tunnel is nog niet bekend. Dat er hinder zal zijn voor de omgeving, weggebruikers en bedrijven is onvermijdelijk. Rijkswaterstaat neemt echter voldoende de tijd om te onderzoeken hoe de periode van hinder zo kort mogelijk kan zijn en welke maatregelen getroffen kunnen worden om de hinder op een acceptabel niveau te houden. Samen met de gemeenten en de provincie Zuid-Holland werkt Rijkswaterstaat aan een bereikbaarheidsplan. Hiervoor wordt ook de hulp gevraagd van weggebruikers.

Om een goed beeld te krijgen van het reisgedrag en de reisalternatieven in de regio vraagt Rijkswaterstaat via een enquête weggebruikers naar hun reisgedrag en reisalternatieven. Deze enquête is te vinden onder deze link.

Meer informatie
Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.nl.