Herkingen - Woensdag 31 oktober 2018 organiseert de Dorpsraad Herkingen voor de 3e keer in haar bestaan een inwonersavond. Alle inwoners, maar ook de mensen die op de haven of de vakantieparken verblijven en betrokkenheid hebben met het dorp zijn welkom.
Daar waar de eerste inwonersavond maar 25 belangstellenden trok, was het vorig jaar met zo'n 80 bezoekers al een stuk drukker. Als de voortekenen niet bedriegen zou het dit jaar weleens een "volle bak" kunnen worden in Ons Huis, iets waar de Dorpsraad buitengewoon blij mee zou zijn. Lees hieronder meer.

Dorpsraad Herkingen
De dorpsraad van Herkingen denkt een breed en gevarieerd programma aan te kunnen bieden. "Zo zullen er in ieder geval mensen aanwezig zijn van de Politie (donkere dagen offensief en eventuele vragen en opmerkingen), het Klant Contact Centrum van de Gemeente (hoe kunt u klachten en/of opmerkingen kwijt, wat gebeurt ermee enz), Staatsbosbeheer (stand van zaken strandje Herkingen), Fides Wonen (relevante zaken), het BOA team (werkwijze, vragen/opmerkingen), Kerst comité Herkingen (kerstviering Visbankplein) en Els Wegman van Kern en Buurtgericht werken van de Gemeente (werkwijze, samenwerking met de Dorpsraad enz). De kernwethouder Herkingen moet helaas verstek laten gaan, wel hebben enkele gemeenteraadsleden toegezegd aanwezig te zullen zijn, mits er geen dringende zaken tussendoor komen."

De Dorpsraad zal o.a. een toelichting geven over lopende zaken als bv het Visbankplein en de oude Gemeentewerf.

"Verder zullen de uitkomsten van de enquête 2018 worden behandeld. Deze uitkomsten geven een goed beeld van wat er speelt in het dorp en waar voor de inwoners de irritatie en pijnpunten liggen. Deze uitkomsten zijn inmiddels ook al gedeeld met de Politie, de Gemeente en Fides Wonen. Twee jaar geleden is er ook een enquête uitgegeven, de vergelijking tussen deze twee enquêtes geeft een goed beeld hoe het bijvoorbeeld met de ontwikkeling van de leefbaarheid is gesteld."

Even van tevoren mailen

"Mochten er mensen zijn die specifieke vragen hebben voor één van de aanwezige partijen, dan zou het handig zijn als zij deze van tevoren naar de Dorpsraad mailen. Zij zorgen er dan voor dat deze bij de juiste partij terechtkomen, zodat de vraagsteller een duidelijk antwoord kan verwachten. Het mailadres van de Dorpsraad is dorpsraadherkingen@hotmail.com. Uiteraard is dit geen verplichting."

De Dorpsraad hoopt een ieder die geïnteresseerd is in zijn of haar dorp te mogen begroeten op 31 oktober. Aanvang 19:30 (kom s.v.p. op tijd), locatie: Ons Huis Herkingen.