Regio - In november vorig jaar zijn alle stichtingen en verenigingen uit de werkgebieden van Rabobank Het Haringvliet en Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde bijgepraat over de nieuwe sponsorvisie van de Rabobank. Naast het Coöperatiefonds en de mogelijkheid om mee te doen aan de Clubkas Campagne introduceerde de bank Rabobank Verenigingsondersteuning. Dit traject is nu van start gegaan. Lees hieronder meer.

Verenigingen verder helpen met ambities

‘De tijd dat je een vereniging geld geeft in ruil voor reclameborden is voorbij. Liever helpen we als Rabobank een vereniging op een meer duurzame en structurele manier met het realiseren van haar ambities. Per club kunnen die ambities heel divers zijn; van het opzetten van een omni-vereniging, tot het goed opzetten van vrijwilligersbeleid. En van ledengroei onder de jeugd tot de wens om een eigen accommodatie te hebben’, aldus Marcella van der Pluijm van de Rabobank. Voor dit soort ambities biedt de Rabobank het tweejarig begeleidingstraject Verenigingsondersteuning aan dat uitgevoerd wordt door Rotterdam Sportsupport. Zij werkt daarbij, waar mogelijk, samen met lokale partners als, V&R Hoeksche Waard, buurtsportcoaches en de gemeenten.

Verenigingen en stichtingen verbinden mensen met elkaar

‘Samen realiseren zij talloze mooie initiatieven ten behoeve van de samenleving en de mensen die daar actief zijn. Met Verenigingsondersteuning probeert de Rabobank deze initiatieven naar een hoger plan te tillen. Als een stichting of vereniging goed onderbouwde en realistische ambities heeft die passen binnen de kaders van Verenigingsondersteuning, dan hebben we hen de mogelijkheid geboden om hun idee bij ons te pitchen. In totaal pitchten 11 stichtingen en verenigingen uit de werkgebieden van beide Rabobanken hun ambities. Alle pitches zijn door de Rabobank kritisch beoordeeld waarna uiteindelijk aan 6 clubs het tweejarige begeleidingstraject Verenigingsondersteuning is aangeboden. Vanuit het werkgebied van Rabobank Het Haringvliet (Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee) nemen deel: v.v. NSVV, Hockeyclub Hoeksche Waard (HCHW), Hockeyclub Goeree-Overflakkee (HCGO) en Stichting Maasmuziek.

Uit het werkgebied van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde (Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam) neemt het Ridderkerks Symfonie Orkest deel. Ook doet een combinatie mee van drie clubs bestaande uit s.v. Bolnes, tennisvereniging RLTC en rashondenvereniging VDH Kringgroep Ridderkerk, allen gevestigd én actief op sportpark Bolnes.

Met deze 6 clubs werden op 27 september 2018 bij Hockeyclub Hoeksche Waard officieel de contracten getekend. ‘Clubs herkennen veel problematiek bij elkaar en vinden het fijn om hier met elkaar over te sparren’, vertelt Marcella van der Pluijm. ‘Het traject is nu officieel gestart en we hebben er als Rabobank vertrouwen in dat er hele mooie dingen gaan ontstaan! Verenigingsondersteuning draagt op die manier bij aan onze missie: Growing a better world together.

Kijk voor meer informatie over Rabobank Verenigingsondersteuning, het Coöperatiefonds of de Rabobank Clubkas Campagne op de websites van beide banken. www.rabobank.nl/rmij of www.rabobank.nl/hhv