Middelharnis - Het college van Regenten van de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) te Sommelsdijk maakt op vrijdagavond 2 november 2018 de winnaars bekend van de dorpsherstelprijzen 2018. De laatste twee dorpsherstelprijzen werden in 2009 (het voormalige arbeidsbureau aan de Hoflaan te Middelharnis) en 2013 (Oostelijke Achterweg 28 te Middelharnis) uitgereikt. Lees hieronder meer.

Prijs zakelijk object

Na overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee bleek, dat er de laatste vijf jaar behoorlijk wat objecten zijn opgeknapt en/of gerestaureerd. Voor het eerst wordt ook een prijs uitgereikt aan een zakelijk object. Het ‘werkgebied’ betreft de voormalige gemeente Middelharnis. Met de dorpsherstelprijs wil SMB verfraaiingen van het dorpsgezicht belonen. Meestal gaat het daarbij om gebouwen, maar bijvoorbeeld ook gevels of kunstwerken kunnen meedingen naar de prijs.

Tijdens de succesvolle Hollebolledag op 17 augustus 2018 werden in de Doele in Sommelsdijk in de categorieën zakelijk en particulier 10 objecten genomineerd. Het talrijke publiek kon kennis maken met de genomineerden. Onlangs werd in hetzelfde pand tijdens de Open Monumentendag voor beide categorieën de lijst met kanshebbers teruggebracht naar vijf objecten.

Het college van Regenten van de SMB kiest binnenkort de twee winnaars, die op 2 november in het zonnetje worden gezet. Dit laatste geldt overigens voor alle twintig genomineerden.

Laatste 5 kandidaten categorie particulier:

1) Ringstraat 19 Sommelsdijk , Fam. Bienefelt

2) Ring 12 Middelharnis, Fam. Vroegindeweij

3) Dorpsweg 5 Sommelsdijk, Fam. Koppelman

4) Dijkstraat 24 Sommelsdijk, Mevrouw Van den Nieuwendijk

5) Koningin Julianaweg 40 Middelharnis, Familie Dogterom

Laatste 5 kandidaten categorie zakelijk:

1) Christiaan de Vrieslaan 36 t/m 40 Middelharnis, Estate Invest

2) Project Brandsteeg e.o. Middelharnis, Wonen op Flakkee

3) Havenhoofd 3,3a en 4 Middelharnis, vier woningen voormalige Rijskhaven, Gebroeders Blokland BV.

4) Project Tram/Boot Havenhoofd Middelharnis, gemeente Goeree-Overflakkee

5) Vijf woningen West Krakeelstraat/Westelijke Achterweg Sommelsdijk, Woongoed GO.

De feestelijke bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden. Tijdens de bijeenkomst treden Pau Heerschap en een koperensemble van Sempre Crescendo op.