18 september 2018, Regio - Drs. Hermineke van Bockxmeer uit Nootdorp is (per 1 september) toegetreden tot het bestuur van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Zij volgt Ton Brandenbarg op, die tien jaar secretaris was binnen het bestuur van het museum. "Het beleid van het museumbestuur is leden te kiezen met achtergronden die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en beleidsvorming rondom het Watersnoodmuseum." Lees hieronder meer.

Van Bockxmeer is in het dagelijks leven directeur Sport & Cultuur bij Gemeente Rotterdam. In die rol is ze verantwoordelijk voor de gemeentelijke beleidsontwikkeling op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie. Ook is ze belast met het beleid rondom de exploitatie van sport- en recreatie-accommodaties en het stimuleren en faciliteren van het aanbod aan culturele en sportieve voorzieningen binnen de Gemeente Rotterdam.

Eerder vervulde zij meerdere functies op het ministerie van OCW waaronder die van directeur Media en Creatieve Industrie en was ze medewerker Kabinet van Commissaris Neelie Kroes, bij de Europese Commissie.
Expertise

Het bestuur is blij met het nieuwe bestuurslid omdat zij haar expertise kan inzetten voor de vraagstukken met betrekking tot het cultuurbeleid, musea en (nieuwe) media en ook een uitgebreid bestuurlijk en ambtelijk netwerk heeft; in de regio Rotterdam en op landelijk niveau.

Het beleid van het museumbestuur is leden te kiezen met achtergronden die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en beleidsvorming rondom het Watersnoodmuseum. De keuze voor Bocksmeer is volgens voorzitter Karla Peijs dan ook weloverwogen: ‘Zij brengt kennis en know how mee op terreinen die voor de toekomst van het museum bijzonder waardevol zijn. Zo heeft zij veel ervaring inzake de omvorming van organisaties, bijvoorbeeld van bestuurs- naar Raad van Toezichtmodel. Hieraan zal zij onder meer de komende periode invulling gaan geven’.

Hermineke van Bockxmeer kijkt uit naar haar betrokkenheid bij het Ouwerkerkse museum. ‘Ik ben blij dan ik een bijdrage kan gaan leveren aan een museum dat op veel manieren de persoonlijke verhalen en herinneringen aan de Watersnood vertelt. De erkenning als Nationaal kennis- en herinneringscentrum Watersnood 1953 staat er borg voor om de lessen van 1953 ook voor de toekomstige generaties levend te houden en ons te laten zien voor welke uitdagingen we ook vandaag staan in de Zuidwestelijke delta’.