Middelharnis - Een drukte van jewelste in en rond de voormalige Technische school. Leerlingen van het Edudelta College kwam voor de uitreiking van hun diploma, vergezeld van familie en vrienden. Bij de afdeling Horeca Bakkerij en Recreatie werd Sabine Durinck voor het voetlicht gehaald vanwege de hoogste score op de onderdelen praktijk en vaktheorie. Lees hieronder meer.

Van de opleiding slaagden 18 leerlingen van de 19. Twee zijn al op vakantie, dus 16 leerlingen kwamen een voor een naar voren. (filmpje opkomst leerlingen op onze Facebook te zien) Teun Koote van de opleiding hield een korte intro, waarna een hilarisch filmpje werd vertoond van directeur Adrie Krielaart, toegesneden op en in het ritme van de leefwereld van de jeugd. Daarna werd elke leerling toegesproken door leerkracht Rudolf Dolk, die van elke leerlingen enkele herkenbare steekwoorden op de presentie had gezet. Vervolgens zetten de leerlingen hun handtekening onder hun diploma aan het tafeltje bij leerkracht Harro Verhage.

Bakker Jan van Harberden uit Melissant wilde vanwege het 100-jarig bestaan van de bakkerij iets speciaals doen. “Onze zoon Jan heeft ook zijn opleiding op deze school gehad. Hij werd dit jaar Nederlands Kampioen broodbakken.” Van Harberden besloot een bokaal uit te reiken. “We bestaan nu 100 jaar, maar om nog 100 jaar door te kunnen gaan, hebben we vakmensen nodig die lekkere producten maken. De hele maatschappij heeft vakmensen nodig. Deze jongeren mogen er trots op zijn dat ze een mooi vak hebben geleerd.” Bakker Van Harberden heeft in zijn bakkerij nog een topper werken. “Dat meisje is landskampioen patisserie.

Sabine Durinck was blij verrast met de trofee, die haar door de bakker zelf werd overhandigd. Op de uitnodiging om een dagje mee te lopen in de bakkerij reageerde ze enthousiast. Ook ontvangt zij als beloning het unieke receptenboek van de bakkerij.

De opleiding Horeca Bakkerij en Recreatie van Edudelta heeft dit jaar al eerder in de schijnwerpers gestaan. Het team van Sabine Durinck, Jamilla de Bruin en Aurora Dane werd landskampioen op de Skills Talent. Leerkracht Dolk vertelt trots: “Dat is de derde achtereenvolgende keer dat onze opleiding deze titel binnenhaalt. Uniek en nooit eerder vertoond!” ( https://www.youtube.com/watch?v=oWkXyDiDmL0 ) De meiden kregen behalve hun diploma een grote afdruk van bovenstaande foto van de school.

Tekst en foto Maria Evers