Goeree-Overflakkee - De medewerkers van Goed voor Goed werken het hele jaar keihard om alle maatschappelijke en duurzame projecten van stichting Goed voor Goed tot een succes te maken. In de filosofie van Goed voor Goed is voor iedereen een plaats in de samenleving. De één behoeft begeleiding, de ander begeleidt, sommigen dragen bij met hun specialisme, anderen coördineren, sturen aan of adviseren. Allen brengen hun kwaliteiten in en gaan ’s middag naar huis met het gevoel dat ze iets nuttigs gedaan hebben. Echter is, juist bij deze waardevolle stichting, ook de ontspanning met elkaar op z'n tijd nodig. Lees hieronder meer, want u kunt het verschil maken!

In de boot

Bjørn Noordzij (van stichting Goed voor Goed): "Natuurlijk doen we regelmatig leuke dingen. Maar nu willen we een keer iets heel bijzonders doen. Goed voor Goed heeft een uitnodiging gekregen van de Eendracht om een dagje mee te zeilen. De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. Zeilen met de Eendracht doe je 'samen'. De Eendracht maakt zeilreizen voor iedereen in alle soorten en maten, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek. Voor jongeren en studenten organiseert de Eendracht speciale zeilreizen, stages en opleidingsreizen. Ook organiseert de Eendracht bijzondere projecten en speciale reizen voor wie 'buiten de boot' dreigt te vallen. Omdat de Eendracht wil oefenen met het bedienen en begeleiden van specifieke doelgroepen hebben we bedacht om ons jaarlijkse bedrijfsuitje hier aan te koppelen. Wij én de bemanning van de Eendracht een leuke en leerzame dag!"

Niet buiten de boot

Natuurlijk zijn aan het uitje wat hierboven geschetst werd, kosten aan verbonden. "Om niet uit subsidiepotjes te putten die in onze ogen beter besteed kunnen worden doen wij een beroep op u. Zo steunt u niet één maar 2 prachtige en waardevolle projecten. We zijn op zoek naar bedrijven die hier een bijdrage voor willen geven om dit mogelijk te maken. U wordt dan automatisch 'Vriend van Goed voor Goed', wat allerlei leuke dingen met zich meebrengt. Hierover kunnen wij u in een persoonlijk gesprek nader informeren. Voor meer informatie kunt u terecht bij mij", Bjørn Noordzij(mail: bjorn@goedvoorgoed.nl, tel. 06-553 45 155).

Goede voor Goed

Vier jaar geleden begon alles met kringloopcentrum Goed voor Goed in Middelharnis. De formule gepaard met het enthousiasme van iedereen die meewerkte, zorgde ervoor dat Goed voor Goed hard groeide. Inmiddels zijn er het kringloopcentrum in Middelharnis met atelier Kunstenmaker, het kringloopcentrum in Oude Tonge, de kringloopspecialiteiten winkel Goed Gekeurd aan de Lijnbaan in Middelharnis en zorgboerderij/paardenpension Poldergevoel. In Sommelsdijk is Solaes gestart met een zorgbrouwerij en proeflokaal.

Goed voor Goed heeft als doel om ondernemingen op te richten en te exploiteren die gericht zijn op hergebruik via kringloopwinkels en herstellingswerkplaatsen, verkoop van streekproducten en detachering van medewerkers en daarmee veel werkgelegenheid te creëren voor mensen die tijdelijk of permanent geen plek vinden in het reguliere arbeidsproces. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Er zijn mensen die geruime tijd geen werk hebben of hebben kunnen vinden, mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mensen die om andere redenen geen regulier werk kunnen vinden.

In de filosofie van Goed voor Goed is voor iedereen een plaats in de samenleving. Zoals er veel verschillende mensen zijn, zijn er ook veel verschillende mogelijkheden om te participeren, mee te doen. De één behoeft begeleiding, de ander begeleidt, sommigen dragen bij met hun specialisme, anderen coördineren, sturen aan of adviseren. Allen brengen hun kwaliteiten in en gaan ’s middag naar huis met het gevoel dat ze iets nuttigs gedaan hebben Ook is er doorlopend plaats voor vrijwilligers en stagiaires.

Voor de coördinatie van de werkzaamheden en begeleiding van (zoveel mogelijk) deelnemers, vrijwilligers en stagiaires heeft Goed voor Goed professionele medewerkers in dienst.