Goeree-Overflakkee - "Wellicht staat u er niet bij stil, maar iedere dag verrichten we rechtshandelingen. Het recht is relevant bij al uw aankopen, verkopen, uw relatie met uw werkgever en hoe u kunt opkomen tegen de macht van de overheid. Het is dus niet verwonderlijk als u met een juridisch probleem of een juridische vraag zit. De Rechtswinkel Goeree-Overflakkee staat dan voor u klaar." Stichting Rechtswinkel Goeree-Overflakkee is een vrijwilligersorganisatie. Alle adviezen worden gegeven of begeleid door bekwame juristen in spé. Lees hieronder verder.

Rechtswinkel

Iedere vrijdagavond vindt er een spreekuur plaats op één van de locaties van de rechtswinkel en u bent zonder afspraak welkom. U kunt terecht in Oude-Tonge (Bernhardstraat 27), Middelharnis (Diekhuus Beneden Zandpad 7) of Numansdorp en het spreekuur duurt van 19:30 tot 21:00 uur. "Gedurende het spreekuur wordt u te woord gestaan door twee medewerkers van de rechtswinkel. U kunt aan hen uw verhaal doen en het is aan te raden om alle relevante documenten naar het spreekuur mee te nemen. Als de medewerkers een goed beeld van uw situatie hebben dan schrijven zij een advies dat u binnen twee weken per post of per email ontvangt."

De rechtswinkel is een vrijwilligersorganisatie bestaande uit rechtenstudenten. "Mocht een rechtenstudent het eerste jaar van zijn opleiding hebben afgerond dan is hij of zij welkom om bij de Rechtswinkel aan de slag te gaan. Het is een leerzame ervaring die prima te combineren is met een rechtenstudie en die ook zeker handig is voor de latere beroepspraktijk.

Een overzicht dat aangeeft op welke locatie tijdens welke week een spreekuur plaatsvindt is te vinden op de website rechtswinkelgo.nl.