Regio - Zaterdag 17 februari 2018 was er de presentatie van de opschalingsprocedure zorgcontinuïteit n.a.v. stremming Haringvlietbrug. Deze noodzakelijke stremming van de Haringvlietbrug heeft gevolgen voor de operationele continuïteit van spoedzorg. Het grootste probleem vormt zich voor de patiënten in een levensbedreigende situatie die zijn aangewezen op een ‘level 1 ziekenhuis’. Om de zorgcontinuïteit van spoedzorg te waarborgen, hebben Rijkswaterstaat, Ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond en Huisartsenpost ‘t Hellegat gezamenlijk een opschalingsprocedure getroffen. Koole Media Service was uitgenodigd hierbij te zijn. Wilko van Dam maakte foto's. Lees hieronder verder.

Tijdens deze opschalingsprocedure wordt o.a. Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) ingezet voor het transport van patiënten in een levensbedreigende situatie die zijn aangewezen op een ‘level 1 ziekenhuis’. Daarnaast wordt er namens de Ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond en de Huisartsenpost ’t Hellegat gedurende de afsluiting extra capaciteit ingezet. Als gevolg van de weekendafsluitingen is een gedeelte van de carpoolplaats aan de Schaapsweg bij Den Bommel tijdelijk ingericht als landingsplaats voor een helikopter.

Bezoek aan werkzaamheden aan Haringvlietbrug

In het weekend van 16-19 februari is de Haringvlietbrug voor de derde maal dit jaar volledig afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden. Op zaterdagochtend was er een presentatie over de gevolgen voor de operationele continuïteit van spoedzorg. Hulpdiensten lieten zien wat ze precies doen, waarom en hoe. Enkele woordvoerders namen een groep genodigden deze morgen mee op excursie rond en op de brug. Zij lichtten de werkzaamheden toe. Er werd verzameld bij het RWS-steunpunt Numansdorp, langs de Rijksweg A29 bij Numansdorp. Daar kreeg men uitleg over de speciale regeling voor ambulances en een toelichting op de werkzaamheden. Men vertrok per bus naar Haringvlietbrug, alwaar men een boottocht maakte rond de brug om met eigen ogen de werkzaamheden te bekijken. Via een trap konden de genodigden de brug op en kregen verdere uitleg, om daarna weer terug te keren met de bus naar het RWS-steunpunt Numansdorp.