12 oktober 2017, Ouddorp - Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. In de eerste week van oktober leidde Edwin van der Graaf een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders rond in Paardensportcentrum De Dijkgraaf aan de Hofdijkseweg 48 in Ouddorp. Op deze locatie was voorheen het Hippisch Centrum Ouddorp gevestigd. Edwin en zijn partner Anne van Dijk zijn samen de eigenaren van PSC De Dijkgraaf. Lees hieronder meer.

Tijdens het bezoek gaf Edwin een demonstratie van het mennen, zowel in de binnenbak als op het buitenterrein. Samen met veel vrijwilligers bouwde Edwin op het buitenterrein een volwaardig menparcours met waterbak. Vrijwilligers spelen in zijn bedrijf een belangrijke rol; zonder hun inzet zou het bedrijf niet kunnen draaien en kunnen er geen activiteiten en evenementen worden georganiseerd! Na de demonstratie hebben de collegeleden zelf ook nog een paar rondjes gemend in de binnenbak.

PSC De Dijkgraaf

Edwin van der Graaf was voormalig eerste koetsier en instructeur bij de Koninklijke Stallen. Hij was onder andere koetsier van de gouden koets bij bruiloften van het Koninklijk Huis. Samen met zijn partner Anne van Dijk verhuisde hij vanuit Monster naar Ouddorp om een vernieuwd paardensportcentrum met een bredere invulling neer te zetten. Anne geeft hier paardrijlessen en Edwin richt zich op het mennen.

Het centrum heeft ongeveer 10 hectare met grasland, twee binnenbakken, buitenfaciliteiten, stallingsruimten en een horecafaciliteit met een terras. Naast het mennen, richt het bedrijf zich ook op dressuur, springen en het organiseren van (toeristische) activiteiten zoals een ponykamp en bedrijfsuitjes. Verder zijn er mogelijkheden voor pension- en vakantiestalling in de 55 paardenboxen en is er een paardensportwinkel aanwezig. Ook biedt de manege huisvesting aan de Stichting Vierspan Zuid-Holland, paardensportvereniging De Sasruiters en de Stichting Huifbedrijden Goeree-Overflakkee voor mensen met een handicap.