Regio - Op 26 augustus 2017 staat de volgende WoonWijzerWinkel themadag op de agenda; Verwarmen zonder gas. Denk daarbij aan verwarmen met warmtepompen, houtkachels en elektrische (infrarood)verwarming. De overheid stimuleert dit door subsidie uit te keren aan particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie opwekken. Lees hieronder meer.

Subsidie

De komende jaren zal de CO2-uitstoot moeten worden teruggedrongen. De overheid stimuleert dit door subsidie uit te keren aan particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie opwekken. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020.

Wat kunt u verwachten op de themadag ‘Verwarmen zonder gas’?
Iedere gemeente heeft als doel ooit energieneutraal te worden. Om dit te realiseren zal de gaskraan dicht moeten worden geschroefd, maar hoe verwarm je zonder gas? Op de themadag die de WoonWijzerWinkel organiseert, zijn er parallelsessies (over warmtepompen, elektrisch verwarmen en biomassa) te bezoeken. Ook zal er een centrale presentatie worden gegeven met wereldprimeurs op het gebied van verwarmen. Uiteraard staan de onafhankelijke adviseurs van de WoonWijzerWinkel voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en kunt u de permanent tentoongestelde totaaloplossingen zien.

Programma
09:30-10:00 Parallel sessies, ronde 1: Warmtepompen / Elektrische verwarming / Biomassa
10:30-11:00 Parallel sessies, ronde 2: Warmtepompen / Elektrische verwarming / Biomassa
11:30-12:00 Centrale presentatie Karbonik met wereldprimeurs/innovatieve infrarood verwarming: warmteverf, karbonfolie etc.

De volledige pagina vind u hier.