Middelharnis - Na vele verzoeken van deelnemers heeft Ladies 'Circle ook dit jaar weer een Eilandkwis georganiseerd. "Vorig jaar mochten wij 34 teams op pad sturen, dit jaar maar liefst 55 teams met in totaal zo’n 600 deelnemers!" Lees meer >>

Eén van de ladies kwam vlak voor de coronaperiode met het idee om een kwis te organiseren zoals vele dorpen in Nederland dit al vele jaren doen. Corona bracht roet in het eten en het idee werd even in de koelkast gezet. Maar eind 2021 kwam het weer ter sprake en de dames waagden de sprong. We noemden het de Eilandkwis en het bleek een groot succes!

De Eilandkwis is een kwis die gespeeld wordt met je eigen team van minimaal 8 leden op een eigen locatie voor een zelfgekozen doel. Het doel moet lokaal zijn en verbonden aan Goeree-Overflakkee. De categorieën binnen deze kwis zijn zeer divers. Van rekenvragen tot het oplossen van rebussen, maar ook het raden van lokale horeca-deuren, het benoemen van de juiste wandelpaden of het raden van bewerkte bedrijfslogo’s behoren tot de vragen.

En ook een actieve categorie wordt zeker niet overgeslagen en dat is eigenlijk de leukste. Vorig jaar mochten de teams onder andere op zoek naar voorwerpen in het Streekmuseum, moest men op zoek naar de Beer in het dorp, was het een uitdaging om de popliedjes te raden die op het draaiorgel gespeeld werden en mochten de teams nog even terug de schoolbanken in om een Cito-toets te maken in één van de lagere schoolklassen. Dit jaar hadden wij als Ladies’ enorme voorpret met het verzinnen van de actieve opdrachten; zwemmen bij de Staver voor je C-diploma, het maken van een topo-toets op de lagere school, het zoeken naar de ontbrekende halve kaart bij een ander team en het doen van een kunstje op de stuntstep. De grootste pret hadden wij, maar zeker ook alle teamleden bij het maken van een foto in bruidskleding bij het gemeentehuis.

Ineens was het op die bewuste zaterdag, 9 maart, een enorme chaos in Middelharnis met rennende, natte, steppende en bruidsjurk dragende mensen. De sfeer proeven? Kijk op onze website http://lc45.ladiescircle.nl voor de aftermovie.

Vrijdagavond 22 maart was de prijsuitreiking bij De Jonge Spartaan. De prijzenpot van maar liefst €6.500 is verdeeld onder de volgende goede doelen. De eerste prijs van € 2.000 ging naar het team ‘No Goats No Glory’. Zij speelden voor een speeltoestel bij V.V. Melissant. De tweede en derde prijs gingen achtereenvolgens naar Stichting LCA en Hospice Calando. Ook de volgende doelen ontvangen een geldprijs: Cherity Re-use, GO Church, Erfgoed in de spotlight van het Streekmuseum, Bosseschool en het Parkinson Boksen van Sport4AllGO.

Op naar de volgende editie in 2025!